088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als u voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
  Stuur een WhatsApp

Levering

Overzicht levering Openhaardhout Gigant

 • Landelijk gratis geleverd, m.u.v. eilanden;
 • Afleverdag naar keuze;
 • Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis;
 • Levering niet over gras, grind, onverharde wegen, hellingen of stoepjes;
 • Levering op vakantie- recreatiepark alleen in overleg.
 • Bestelling te volgen via Track&Trace.

Belangrijkste informatie

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd

Als u op werkdagen voor 16:00 bestelt, dan heeft u de mogelijkheid om uw bestelling de volgende werkdag te laten bezorgen. Mocht de volgende werkdag u niet uitkomen, dan kunt u tijdens de 4e stap van het bestelproces een afleverdag naar keuze kiezen. Bekijk hieronder wanneer de bestelling wordt uitgeleverd.

Besteld voor 16.00 uur op:        Bezorgd op:
Maandag Dinsdag
Dinsdag Woensdag
Woensdag Donderdag
Donderdag Vrijdag
Vrijdag Maandag
Zaterdag Dinsdag
Zondag Dinsdag

Hoe laat wordt mijn bestelling geleverd?

Uw bestelling wordt op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 geleverd. Op de dag voor de levering ontvangt u een e-mail met daarin een link naar uw persoonlijke Track&Trace waarmee u de zending kunt volgen. Op de dag van de levering wordt de verwachte aflevertijd bekend gemaakt tussen 08:00 en 10:00. U kunt op de dag van levering in de ochtend, rond 09:30, ook bellen naar 088-1019169 om uw levertijd op te vragen.

Uw zending op een vooraf afgesproken moment ontvangen? Dit kunt u aanvragen via de mail, telefoon of chat. Dit kunt u tot de dag voor de levering tot 15:00 uur bij ons aanvragen. Kosten:

 • Levering voor of na 12:00 - €15 ex btw bezorgkosten
 • Levering in een tijdvak van 2 uur - €35 ex btw bezorgkosten

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Uw bestelling wordt meestal afgeleverd door één van de logistieke partners uit het netwerk van DistriXL. Dit is een ervaren logistiek netwerk dat bestaat uit vijf verschillende transportbedrijven die dagelijks landelijk leveren.

 • (Mini)pallet: Het leveren van de (mini)pallet wordt gedaan door middel van een vracht- of bakwagen. De (mini)pallet wordt allereerst op een geschikte plek van het afleveradres ontladen en vervolgens door middel van een (elektrische) pompwagen verreden naar de plek waar u de (mini)pallet wil hebben staan. Als u niet aanwezig bent tijdens de levering en tijdens het bestelproces geen gewenste plek voor aflevering aangeeft, dan zet de chauffeur hem op de best mogelijke plek.

 • Colli producten: Losse producten, zoals accessoires of een proefpakket houtbriketten, worden tevens geleverd door middel van een vracht- of bakwagen. De chauffeur zal de producten persoonlijk aan u overhandigen als u aanwezig bent en anders wordt het door de chauffeur op de best mogelijke plek afgeleverd.

 • In sommige gevallen zal het ter plaatse niet mogelijk zijn om de pallet op de gewenste plek neer te zetten. De chauffeur zal de pallet op eigen inzicht op de meest ideale plek neerzetten zodat er zo min mogelijk mensen gehinderd worden.

Wat zijn de kosten van de levering?

 • Bestellingen boven de €20 worden gratis geleverd, anders €10 transportkosten;
 • Levering voor of na 12:00 - €15 bezorgkosten
 • Levering voor 10:00 - €35 bezorgkosten
 • België: Voor alle bestellingen geldt dat er €20 aan transportkosten wordt berekend.
Kan de pallet door mijn poort?

  Standaard kan een pallet alleen over de breedte gepakt worden, in dat geval is de pallet circa 1,20m breed. Wanneer uw poortdeur dus kleiner of gelijk is aan 1,20m zal de pallet aan de korte zijde gepakt moeten worden. Niet alle pallets kunnen standaard op de korte zijde gepakt worden. Houd naast de standaard breedte ook rekening met extra marge van circa 10cm. De hoogte van de pallet kan verschillen van 2,00m tot 2,10m. De hoogte van de pallet kan hoger uitvallen doordat de pallet moet worden gelift door de pompwagen. Let op: zelfs als er aan alle voorwaarden wordt voldaan kunnen wij niet garanderen dat de pallet door de poort geleverd kan worden. De chauffeur bepaalt of het mogelijk is, indien het niet mogelijk is wordt de pallet zo goed mogelijk weggezet. Voor vragen over leveringen door de poort kunt u contact opnemen met onze klantenservice.


Vraag & Antwoord

Wordt de pallet neergezet waar ik dat wil?

Als u een verhard pad heeft naar de plek waar u geleverd wil hebben en dit te bereiken is met een pompwagen, dan is het mogelijk om het te leveren op een plek naar keuze. Wanneer de pompwagen over grind, gras, hellingen, stoepjes of onverharde paden dient te rijden, dan is het niet mogelijk. Daarnaast is het ook niet mogelijk om over dijkjes of hellingen te rijden, denk aan heuvels en steile wegen omhoog. Te allen tijde heeft de chauffeur het recht om te beslissen om ergens wel of niet te leveren.

Moet ik aanwezig zijn tijdens de levering?

Nee, u hoeft niet aanwezig te zijn tijdens de levering. In de 4e stap van het bestelproces kunt u aangeven waar wij de pallet kunnen neerzetten als u niet aanwezig bent. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan heeft de chauffeur het recht om uw bestelling af te leveren op de beste mogelijke plek.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben?

Als u niet thuis bent tijdens de levering, dan zal de chauffeur de bestelling op de beste mogelijke plek plaatsen.

Mag iemand anders ook mijn bestelling aannemen?

Ja, iemand anders mag uw bestelling aannemen. Graag vernemen wij van te voren wie uw bestelling zal aannemen, zodat hier geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Wie bezorgt mijn bestelling?

Uw bestelling wordt uitgevoerd door één van de vijf logistieke partners die aangesloten zijn bij DistriXL.

Levering in het weekend?

Openhaardhout Gigant levert niet in het weekend.

Bezorgt Openhaardhout Gigant in de avond?

Openhaardhout Gigant levert niet in de avond.

Kan ik een datum voor aflevering kiezen?

Ja, dit is mogelijk. In de 4e stap van het bestelproces kunt u dit aangeven. Zet dit aub niet in de afleveropmerking, deze sturen wij door naar het transportcentrum en wordt niet altijd tijdig gelezen.

Kan ik de tijd van aflevering bepalen?

U kunt kiezen voor een tijdlevering. Dit kunt u aanvragen via de mail, telefoon of chat op de website. Dit kunt u tot de dag voor de levering tot 15:00 uur bij ons aanvragen. Kosten voor een ochtend, middag of tijdvak van 2 uur zijn:

 • Levering voor of na 12:00 - €15 bezorgkosten
 • Levering in een tijdvak van 2 uur - €35 bezorgkosten

Levert de Openhaardhout Gigant ook in België?

Openhaardhout Gigant levert dagelijks landelijk in België. Wel geldt er voor België een extra leverdag en kunnen wij hier binnen 48 uur leveren. Tevens wordt er €20 aan transportkosten in rekening gebracht.

Kan ik jullie producten ook afhalen?

Nee, door de focus op online en het bezorgen van producten zijn wij gestopt met onze afhaaldienst.

Kan ik een bezorgafspraak nog verzetten?

U kunt tot 15:30 de dag voor de geplande datum uw bezorgafspraak nog wijzigen. Dit kunt u doen door te bellen naar 088 - 101 91 69, een e-mail te sturen of via de LiveChat.


Leveringen per provincie


 • Haardhout België