088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als u voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
  Stuur een WhatsApp

Houtbriketten

Foto-tabel  Lijst 

Houtbriketten worden geperst onder zeer hoge druk, zonder bindmiddel. Houtbriketten zijn gemaakt van onbehandeld hout, branden lang en geven tijdens het gloeien veel warmte. Het vochtgehalte van de houtbriketten ligt tussen de 5% en de 10%, waardoor een hoog rendement gegarandeerd is. Omdat de houtbriketten zijn vervaardigd uit 100% houtproducten en het vochtgehalte zeer laag is, is het asgehalte nihil. Probeer een proefpakket.

Kenmerken houtbriketten

 • Onbehandeld hout
 • Eco vriendelijk product
 • Branden traag, gloeien lang
 • Vochtgehalte van 5-10%
 • Gemakkelijk op te stapelen
 • Aanbevolen door de kachelspecialist

Bewaren / opslaan van houtbriketten

Het is belangrijk dat het opslaan van de houtbriketten gebeurt op een plek waar het droog is. De houtbriketten worden namelijk onder hoge druk samengeperst, waarbij geen chemische bindmiddelen worden gebruikt en hierdoor wordt het een massief blok van houtsnippers. Wanneer de houtbriketten vochtig worden laten deze houtsnippers los en zetten de houtbriketten uit. Dit heeft als gevolg dat het rendement niet optimaal meer is. Een ideale plek om de briketten op te slaan is in uw schuur of garage.

Geschiktheid & gebruiksgemak

Houtbriketten bieden erg veel voordelen en zijn geschikt voor elke kachel of haard. De houtbriketten zijn gemakkelijk te ontsteken met enkele aanmaakblokjes, waardoor u binnen enkele minuten een vuurtje heeft. De houtbriketten zijn erg schoon in gebruik en zorgen niet voor rommel tijdens het verplaatsen. De houtbriketten worden aangeleverd op een pallet en zijn verpakt in plastic pakken van 10 of 12 stuks, afhankelijk van het soort briket. De plastic pakken zijn makkelijk te stapelen en dit bespaart u dus veel opslagruimte.

Eco vriendelijk product

Houtbriketten zijn economisch verantwoord en milieuvriendelijk, want ze worden namelijk vervaardigd uit schoon afvalhout. Dit is hout dat al eerder is gebruikt en nu wordt hergebruikt om briketten van te maken.

Redenen om houtbriketten te gebruiken

 • Geen chemicaliën toegevoegd;
 • Zeer weinig asresten;
 • Makkelijk te stapelen, dus minder opslag ruimte nodig;
 • Vochtpercentage <10%, resulteert in hogere warmteafgifte;
 • Geproduceerd volgens de Din-normen (hoogwaardige kwaliteit);
 • Aanbevolen door de kachelspecialist.

Om direct uw houtbriketten te bestellen, kunt u hier klikken voor ons assortiment. Nog niet zeker welke houtbriket u het beste kunt gebruiken? Kom er snel achter via onze houtbriketten keuzehulp.

Hoeveel briketten heb ik nodig?

Houtbriketten bestaan uit samengeperst hout. Hierdoor branden ze gemiddeld langer dan andere houtsoorten. Gemiddeld gezien brandt een houtbriket ongeveer 1.5 uur. Hoeveel houtbriketten u nodig heeft voor uw kachel, is afhankelijk van de mate waarin u deze gebruikt. Houd er rekening mee dat een houtbriket ongeveer 1,5 uur brandt. Zo kunt u uitrekenen hoeveel u er nodig heeft.

Hoe moet ik briketten stoken?

U kunt houtbriketten het beste gebruiken nadat u haardhout gestookt heeft. Voor het stoken van briketten moet er namelijk genoeg warmte aanwezig zijn. Is er niet voldoende warmte aanwezig, dan is het aansteken van de briketten een stuk lastiger.
Daarnaast raden we u aan om het deurtje van uw open haard 5 tot 10 minuten open te zetten als u de briketten hebt aangestoken. Hierdoor gaan deze beter branden en heeft u er meer plezier van.

Hoe moet ik briketten aansteken?

Voor u briketten aansteekt, warmt u de kachel op door haardhout te stoken. Als de kachel goed warm is, legt u drie briketten in de kachel. Deze legt u in een driehoek, met wat aanmaakhout en/of aanmaakblokjes ertussen. Steek het aanmaakhout en/of de aanmaakblokjes aan en u heeft in een mum van tijd brandende briketten.
Let op: het gebruik van lampenolie of kranten is niet aan te raden. Dit kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen.

Hoeveel briketten moet ik gebruiken?

U kiest zelf hoeveel briketten u wilt gebruiken in uw open haard. Goed om te weten: een briket brandt gemiddeld 1,5 uur. Wilt u de hele avond van een warme kachel genieten? Brandt dan eerst wat haardhout en leg vervolgens drie briketten in de kachel. Als u deze heeft aangestoken met wat aanmaakhout en/of aanmaakblokjes, heeft u hier de hele avond plezier van.