088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €20,-
  • Icon morgen in huisMorgen in huis
    Als u voor 16.00 bestelt
  • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
    Stuur een WhatsApp

Wat zijn de voordelen van houtbriketten?

Haardhout is al jaren erg populair om te stoken, maar er werd vaak over geklaagd. Het vochtpercentage is alleen te bepalen met professioneel materiaal, het is lastig aan te krijgen of het geeft toch niet het rendement wat van te voren verwacht werd. De oplossing hiervoor: houtbriketten!

Vochtigheidspercentage van 5% tot 10%

Doordat de houtsnippers onder hoge druk worden geperst, wordt een zeer groot gedeelte van het vocht uit de houtsnippers geperst en hebben de uiteindelijke houtbriketten een laag vochtigheidsgehalte. Door dit lage vochtigheidspercentage, zijn de houtbriketten gemakkelijk aan te krijgen.

Hoge energiewaarde en een hoog rendement

De houtsnippers worden onder hoge druk geperst en hierdoor wordt er een hogere energiewaarde verkregen dan bij haardhout. Door deze hogere energiewaarde is het rendement, wanneer de houtbriketten goed worden gebruikt en gestookt, ook hoger. Tevens smeulen de houtbriketten en geven tijdens dit proces ook nog warmte af.

100% Natuurlijk

Houtbriketten zijn 100% natuurlijk, omdat ze worden geperst van houtsnippers die worden verkregen uit andere werkzaamheden (denk bijvoorbeeld aan het zagen van planken). Doordat het een natuurlijk product is en bestaat uit kleine houtsnippers die volledig verbranden, heeft u ook bijna geen last van asvorming.