088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €20,-
  • Icon morgen in huisMorgen in huis
    Als u voor 16.00 bestelt
  • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
    Stuur een WhatsApp

Bestrijdingsmiddelen

Foto-tabel  Lijst 

Iedereen wil wel een mooie en stralende tuin, zonder onkruid of ongedierte. Helaas is dit niet vanzelfsprekend. Heb je last van slakken die je planten helemaal opeten? Merk je op dat rupsen een feestmaal houden met de bladeren van je fruitbomen? Of misschien is je gazon overwoekerd door onkruid? Deze problemen komen heel vaak voor. Gelukkig zijn dit zaken waar je op veel manieren iets aan kunt doen. Er bestaan inderdaad diverse manieren om onkruid en ongedierte te voorkomen, en daarnaast kun je ook bestrijdingsmiddelen kopen bij ons. In dit artikel geven we je de nodige tips hiervoor.

Doelgericht onkruid en ongedierte bestrijden: hoe pak je dit aan?

Om onkruid en ongedierte in de tuin te voorkomen, moet je actie ondernemen voor er iets echt mis loopt. Voorkomen is dus beter dan genezen. Een tuin onderhouden is immers een langetermijnproces waar je goed over moet nadenken. Kleine planten groeien uit tot mooi bloeiende heesters, maar als je niet goed stilstaat bij het concept van je tuin, dan kan deze mooie plaats in no time overwoekerd zijn, waardoor je helemaal niet meer geniet van deze plaats.

Wat kun je zelf doen?

Mos en onkruid in je gazon kun je bestrijden door het gazon twee keer per jaar te verticuteren en meststoffen te geven. Een gazon in topconditie is immers minder vruchtbaar voor onkruid. Door het gazon goed te verzorgen, is het bijvoorbeeld beter bestand tegen droogte. Heeft je gazon wel last van droogte en komen er kale plekken, dan krijg je er gegarandeerd meer onkruid te zien. Merk je dat slakken bepaalde planten helemaal kaalvreten, dan kun je nadenken over alternatieve planten. Misschien komen er nu eenmaal veel slakken voor op de plaats waar je woont. Sommige planten zijn helemaal niet geliefd bij deze diertjes en zijn even mooi. Kies dus zeker planten in functie van je tuin en de omgeving. Mieren, slakken, mollen en marters, het zijn allemaal dieren die hun functie hebben in de natuur, maar die je liever niet als gast in je tuin hebt. Mits een goed doordacht tuinplan kun je meestal wel vermijden dat je er veel last van hebt. Als je bijvoorbeeld fruitbomen in de tuin hebt, dan kun je afgevallen fruit beter oprapen en afvoeren om te vermijden dat marters er hun buikje mee vullen.

Kies je een biologisch of een chemisch bestrijdingsmiddel?

Heb je dan toch last van een rupsenplaag of doen buxusmotten zich te goed aan je buxusplanten, dan is het tijd om een bestrijdingsmiddel in te zetten. Er bestaan biologische en chemische bestrijdingsmiddelen. Het komt er op aan om ze goed met elkaar te vergelijken. Per definitie is een biologisch bestrijdingsmiddel niet beter dan een chemisch. Chemische middelen werken sneller, maar hun werking blijft niet zo lang duren. Biologische middelen lijken vaak niet het gewenste effect te hebben, maar werken dan wel langer door. Let zeker op met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes zoals azijn of bleekwater. Hiermee breng je vaak schade toe aan de omgeving en het milieu. Het komt er op aan om het beste bestrijdingsmiddel te kopen voor een specifieke toepassing.

Onkruid verantwoord bestrijden

Zoals gezegd is een goed plan van aanpak vaak de beste remedie tegen onkruid. Een verwaarloosde tuin is vaak een paradijs voor wilde vegetatie. Regelmatig schoffelen is bijvoorbeeld een goede manier om onkruid te vermijden. Door te schoffelen put je als het ware het onkruid uit. Het krijgt niet de kans om te bloeien, waardoor op zijn beurt het zaad van het onkruid zich niet kan verspreiden. Is je tuin helemaal overwoekerd door onkruid, dan kun je wel een bestrijdingsmiddel kopen en dit inzetten om een grondige “schoonmaakbeurt” tegen het onkruid te houden. Maar eens dit gedaan is, moet je wel opnieuw voorkomen dat het onkruid terug komt.

Bestrijdingsmiddelen kopen: het juiste product voor een probleem

Een goed tuinplan en een regelmatig onderhoud van je tuin zijn dus de beste remedie tegen onkruid en ongedierte. Weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken, neem dan contact op het een tuinarchitect en laat je adviseren. Op onze website vind je dan weer een grote keuze bestrijdingsmiddelen waar je je voordeel mee doet. Mos, onkruid, slakken en mieren, je bestrijdt ze met de best mogelijke producten. Koop vandaag nog bestrijdingsmiddelen om je tuin helemaal in topvorm te krijgen. Neem bij vragen zeker contact op met onze klantendienst, we helpen je graag verder met de keuze van het juiste product voor een probleem.