088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €20,-
  • Icon morgen in huisMorgen in huis
    Als u voor 16.00 bestelt
  • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
    Stuur een WhatsApp

Grind en Sierstenen

Foto-tabel  Lijst 

Overweeg je grind om een mooi pad in je tuin aan te leggen? Grind zorgt voor een natuurlijke en stijlvolle uitstraling in je tuin. Het is erg onderhoudsarm en weert onkruid uit jouw tuin. Grind en stenen leveren wij allemaal uit eigen voorraad, dus een snelle levering is gegarandeerd.

Shop ook: Basalt split, tuinaarde, potgrond, tuinhaarden, bestrijdingsmiddelen of bodembedekkers.
Filteren

Hoe zorg je dat jouw grindpad mooi blijft?

Om je grindpad goed te onderhouden, kun je het het beste af en toe even doorharken. Op deze manier komen er steeds andere keitjes bovenop te liggen en houd je de groei van algen tegen. Blaadjes kun je ook beter weghalen, zodat de steentjes niet verkleuren. Om onkruid te voorkomen is het een goed idee om bij de aanleg van je pad worteldoek op het zandbed te leggen. Ook een onderlaag van granulaat zorgt ervoor dat onkruid geen schijn van kans maakt. Tot slot is het verstandig om de toplaag om de paar jaar aan te vullen met een nieuwe laag grind. Hiermee voorkom je algen, mos en onkruid. Zo ziet je tuin of oprit er altijd uit om door een ringetje te halen!

Hoeveel grind heb je nodig per vierkante meter?

Voordat je aan de slag gaat om een mooi grindpad aan te leggen, is het natuurlijk handig om te weten hoeveel kiezelsteentjes je moet bestellen. Je kunt daarvoor de lengte en breedte van het oppervlak opmeten en met elkaar vermenigvuldigen. Je weet nu hoeveel vierkante meter je gaat opvullen. Stel je wilt een laag van 5 cm leggen, vermenigvuldig dan het aantal vierkante meters met een hoogte van 5 cm. Het getal dat hier uitkomt, is het aantal kuub dat je nodig hebt. Bijvoorbeeld: de lengte is 5 meter, de breedte 3 meter en je kiest als hoogte 5 cm. Het rekensommetje wordt dan: 5 x 3 x 0,05 = 0,75 m³. Je hebt dus 0,75 m³ gebroken steentjes nodig. Gebruik je de grindlaag voor het pad in je achtertuin, dan is een laag van 5 cm voldoende. Voor een oprit of parkeerplaats raden we echter een bedekking van 7 cm aan door de zwaardere belasting van onder meer auto's.

Welke grindsoort voor welke toepassing?

Hoe kies je nu de beste grindsoort? Wil je een steensoort voor je tuinpad, dan moet je er uiteraard comfortabel overheen kunnen lopen. Flat Pebbles en Canadian Slate voldoen hier in ruime mate aan, omdat ze een platte vorm hebben. Als je siergrind voor je oprit zoekt, heb je onder meer de keuze uit Wit grind. Deze kiezels kunnen een hoge druk aan en ze zijn bovendien slijtvast. Ook voor een parkeerplaats, tuin of terras is deze soort heel bruikbaar. Ga je je dak met grind bedekken, dan heb je steentjes nodig die niet scherp zijn, zodat ze je dak niet kunnen beschadigen. Flat Pebbles zijn bijvoorbeeld heel geschikt vanwege de ronde en platte vorm.

Hoe ontstaat grind en waar komt het vandaan?

Grind wordt vaak omschreven als gebroken steen dat door water cirkelvormig geschuurd is. Het ontstaat uit vast gesteente en wordt meestal door rivieren of meren getransporteerd. De stroming van het water zorgt ervoor dat de scherpe hoeken van de stenen afslijten. Zo krijgen ze hun ronde uiterlijk. Daarnaast kan het ook op rotskusten ontstaan door de werking van de branding. Er zijn eveneens steensoorten die we kunstmatig ringvormig maken. Dit gebeurt in speciale trommels. De stenen rollen in deze trommel lange tijd tegen elkaar aan, zodat ze vanzelf rond en glad worden.

Grind online kopen

Als je grind gaat bestellen, vind je in ons assortiment Garden Elements Witgrind 8-16 mm die we in verpakkingen van 20 kg leveren. Wil je besparen? Dan is het zeker slim om meerdere pakken tegelijk te bestellen! Neem voor onze aantrekkelijke kortingen gerust een kijkje op onze website!