088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als u voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
  Whatsapp: 06-16744006
 • Icon afhalenAfhalen
  Te Alkmaar 

Tuin

Foto-tabel  Lijst 

Tuinartikelen kopen

Wil je van je tuin een waar paradijsje maken waar je lekker kunt ontspannen na een drukke dag? Dan vertellen we je graag meer over hoe je je tuin goed kunt onderhouden, welke functie planten in je tuin hebben en hoe je onkruid het beste kunt voorkomen. We bieden bij Openhaardhout Gigant een breed assortiment aan producten aan die je eenvoudig kunt bestellen en waarmee je je tuin tiptop in orde maakt. Zo kun je elke dag genieten van een mooie tuin!

Met je tuin bezig? Zorg voor groen!

Een groene tuin heeft veel voordelen. Groen is de belangrijkste kleur in de tuin en het is eveneens bewezen dat deze kleur ons gelukkiger maakt. Groene planten zorgen voor zuurstof en hebben daarmee een voorname functie in de natuur en op milieugebied. Ook heb je minder kans op wateroverlast in natte periodes en daarnaast brengen hoge planten verkoeling en schaduw als het buiten warm is. Verder hebben ook vogels en insecten profijt van veel groen in je tuin en vinden ze gemakkelijker voedsel. Wil je rekening houden met het milieu? Zet dan een regenton in je tuin. Hier kun je regenwater in opvangen waarmee je je planten water kunt geven in droge periodes, zodat je hiervoor geen drinkwater hoeft te gebruiken.

Het onderhouden van je tuin

Na een gure winter kan je tuin wel wat extra hulp gebruiken om je planten en bloemen weer te laten groeien en bloeien. De basis leg je al bij een gezonde bodem. Wist je dat planten niet alleen water en zon nodig hebben, maar dat ze ook beter groeien op een gezonde bodem? Door het gebruik van meststoffen zorg je ervoor dat de grond vruchtbaarder wordt en dat de structuur luchtig blijft. Zo blijven je planten sterk. Ook voorkom je zo eerder ziektes en schimmels. Haal verder bloemen weg die uitgebloeid zijn. Hierdoor ziet je tuin er niet alleen verzorgder uit, maar je planten zullen bovendien langer bloeien. Met een goede afwisseling tussen eenjarige en meerjarige planten en fleurige bloemen maak je er één fraai geheel van.

Voorkom mos en onkruid in je tuin

Een groot probleem in veel tuinen is de groei van onkruid. Het kan je planten verstikken en het geeft je tuin een onverzorgd uiterlijk. Daarnaast is onkruid verwijderen een tijdrovend klusje en het gevaar ligt op de loer dat deze ongewenste planten binnen een mum van tijd weer terug zijn. Het is dan ook de moeite waard om de nodige maatregelen te treffen om deze vervelende plantengroei af te remmen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor boomschors die een lastige voedingsbodem vormt voor onkruid. Boomschors geeft je tuin daarbij een natuurlijk karakter, activeert een nieuwe voedingsbodem en stimuleert de biologische activiteit in je tuin. Heb je last van mos in je gazon, dan zul je merken dat het gras niet goed groeit. Dit komt omdat al het water in het mos blijft zitten. Meststoffen zijn in dit geval de beste manier om mos te bestrijden en je gazon van voedingsstoffen te voorzien.

Plezier in tuinieren

Tuinieren is voor veel mensen een leuke hobby en de perfecte manier om stress los te laten. Tegelijkertijd creëer je een stijlvolle tuin. Het werken in de aarde geeft rust en het geeft veel voldoening als je na verloop van tijd je planten en bloemen ziet groeien. Daarbij is het ook goed voor je gezondheid. Je bent niet alleen in beweging, maar je kunt eveneens genieten van de frisse buitenlucht. Met het juiste gereedschap, waaronder een hark, tuinslang, gieter en handschoenen maak je het jezelf ook nog eens een stuk gemakkelijker als je je tuin onder handen gaat nemen.

Tuinartikelen van Openhaardhout Gigant

Welke producten bieden je tuin maximale ondersteuning om van jouw tuin een parel voor het oog te maken? Voor een goede voedingsbodem voor je planten raden we het gebruik van potgrond aan. Potgrond bevat voorname grondstoffen, zoals houtvezel, turfstrooisel en kalk. De grond houdt hierdoor het water goed vast en je planten nemen de voeding goed op. Verder vind je in ons assortiment tuinaarde die rijk is aan belangrijke organische stoffen, waaronder tuinturf. Deze stoffen zijn speciaal bedoeld voor de ontwikkeling van de wortels van je planten. Met onze tuin & gazonmest blijft je gazon mooi groen en groeien je planten goed. Wil je de waterhuishouding in je plantenbakken en potten een handje helpen, dan bieden hydrokorrels uitkomst. Je houdt zo je planten sterk en daarnaast zijn deze krachtige kleikorrels ook leuk als decoratie in je bloempotten.