088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als u voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
  Stuur een WhatsApp

Tuin

Foto-tabel  Lijst 
 • Ook in grote aantallen te bestellen
 • In 1 dag landelijk geleverd
 • Top kwaliteit, top merken
 • Voor advies bel 088 101 91 69

Tuinartikelen kopen

Wilt u van uw tuin een waar paradijsje maken waar u lekker kunt ontspannen na een drukke dag? Dan vertellen we u graag meer over hoe u uw tuin goed kunt onderhouden, welke functie planten in uw tuin hebben en hoe u onkruid het beste kunt voorkomen. We bieden bij Openhaardhout Gigant een breed assortiment aan producten aan die u eenvoudig kunt bestellen en waarmee u uw tuin tiptop in orde maakt. Zo kunt u elke dag genieten van een mooie tuin!

Met uw tuin bezig? Zorg voor groen!

Een groene tuin heeft veel voordelen. Groen is de belangrijkste kleur in de tuin en het is eveneens bewezen dat deze kleur ons gelukkiger maakt. Groene planten zorgen voor zuurstof en hebben daarmee een voorname functie in de natuur en op milieugebied. Ook heeft u minder kans op wateroverlast in natte periodes en daarnaast brengen hoge planten verkoeling en schaduw als het buiten warm is. Verder hebben ook vogels en insecten profijt van veel groen in uw tuin en vinden ze gemakkelijker voedsel. Wilt u rekening houden met het milieu? Zet dan een regenton in uw tuin. Hier kunt u regenwater in opvangen waarmee u uw planten water kunt geven in droge periodes, zodat u hiervoor geen drinkwater hoeft te gebruiken.

Het onderhouden van uw tuin

Na een gure winter kan uw tuin wel wat extra hulp gebruiken om uw planten en bloemen weer te laten groeien en bloeien. De basis legt u al bij een gezonde bodem. Wist u dat planten niet alleen water en zon nodig hebben, maar dat ze ook beter groeien op een gezonde bodem? Door het gebruik van meststoffen zorgt u ervoor dat de grond vruchtbaarder wordt en dat de structuur luchtig blijft. Zo blijven uw planten sterk. Ook voorkomt u zo eerder ziektes en schimmels. Haal verder bloemen weg die uitgebloeid zijn. Hierdoor ziet uw tuin er niet alleen beter uit, maar uw planten zullen bovendien langer bloeien. Met een goede afwisseling tussen eenjarige en meerjarige planten en fleurige bloemen maakt u er één fraai geheel van.

Voorkom mos en onkruid in uw tuin

Een groot probleem in veel tuinen is de groei van onkruid. Het kan uw planten verstikken en het geeft uw tuin een onverzorgd uiterlijk. Daarnaast is onkruid verwijderen een tijdrovend klusje en het gevaar ligt op de loer dat deze ongewenste planten binnen een mum van tijd weer terug zijn. Het is dan ook de moeite waard om de nodige maatregelen te treffen om deze vervelende plantengroei af te remmen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor boomschors die een lastige voedingsbodem vormt voor onkruid. Boomschors geeft uw tuin daarbij een natuurlijk karakter, activeert een nieuwe voedingsbodem en stimuleert de biologische activiteit in uw tuin. Heeft u last van mos in uw gazon, dan zult u merken dat het gras niet goed groeit. Dit komt omdat al het water in het mos blijft zitten. Meststoffen zijn in dit geval de beste manier om mos te bestrijden en uw gazon van voedingsstoffen te voorzien.

Plezier in tuinieren

Tuinieren is voor veel mensen een leuke hobby en de perfecte manier om stress los te laten. Tegelijkertijd creëert u een stijlvolle tuin. Het werken in de aarde geeft rust en het geeft veel voldoening als u na verloop van tijd uw planten en bloemen ziet groeien. Daarbij is het ook goed voor uw gezondheid. U bent niet alleen in beweging, maar u kunt eveneens genieten van de frisse buitenlucht. Met het juiste gereedschap, waaronder een hark, tuinslang, gieter en handschoenen maakt u het uzelf ook nog eens een stuk gemakkelijker als u uw tuin onder handen gaat nemen.

Tuinartikelen van Openhaardhout Gigant

Welke producten bieden uw tuin maximale ondersteuning om van uw tuin een parel voor het oog te maken? Voor een goede voedingsbodem voor uw planten raden we het gebruik van potgrond aan. Potgrond bevat voorname grondstoffen, zoals houtvezel, turfstrooisel en kalk. De grond houdt hierdoor het water goed vast en uw planten nemen de voeding goed op. Verder vindt u in ons assortiment tuinaarde die rijk is aan belangrijke organische stoffen, waaronder tuinturf. Deze stoffen zijn speciaal bedoeld voor de ontwikkeling van de wortels van uw planten. Met onze tuin & gazonmest blijft uw gazon mooi groen en groeien uw planten goed. Wilt u de waterhuishouding in uw plantenbakken en potten een handje helpen, dan bieden hydrokorrels uitkomst. U houdt zo uw planten sterk en daarnaast zijn deze krachtige kleikorrels ook leuk als decoratie in uw bloempotten.