088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als u voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
  Stuur een WhatsApp

Haagbeuk en beuken haardhout

Foto-tabel  Lijst 

Haagbeuk en beuken zijn vergelijkbare houtsoorten. Het gewicht en de verbrandingswaarde zijn nagenoeg gelijk. Haagbeuk en beukenhout hebben beiden het voordeel dat ze erg hard zijn zorgen voor een zeer hoog rendement. Deze houtsoorten zijn uitermate geschikt voor de fanatieke stoker en de grote kachels en openhaardenhoog rendement.. Naast de vele warmte, is ook het vlammenspel erg mooi.

Kenmerken ovengedroogd haag- beukenhout

 • Harde houtsoort;
 • Brandt zeer lang;
 • Mooi en rustig vlammenspel;
 • Stoken met 4 á 5 blokken tegelijk
 • Voor (middel)grote kachels en haarden
Filteren
Gestapeld volume
 1. 0,5 tot 1m³ (2)
 2. > 1m³ + (4)
Verpakking
 1. Los gestapeld (6)
 2. Netten (1)

Oorsprong beuken en haagbeuk

Beuken en Haagbeuk zijn houtsoorten die overwegend in Oekraïne en Belarus (Wit-Rusland) voorkomen. Het haardhout wordt eerst op maat gesneden (overwegend 30 tot 33 cm), waarna het gekloofd wordt. Nadat het hout in ijzeren kisten, een kleine week in droogkamers wordt gedroogd wordt het strak opgestapeld op een pallet. Beuk en haagbeuk wordt steeds populairder doordat het vrij is van zuren(tannies). Hierdoor is het hout makkelijk te drogen en onder een vochtpercentage van 20% te krijgen. Dit staat garant voor een optimaal stookplezier.

Levering beuken haardhout

De levering van het beuken haardhout gebeurt altijd gratis en kan op iedere doordeweekse dag van de week. Op de dag van de levering ontvangt u een Track&Trace code waarmee u de zending kan volgen en altijd op de hoogte bent hoe laat uw zending arriveert. De chauffeur beschikt over een pompwagen waarmee de pallet beuken haardhout, wanneer mogelijk, op een plek naar keuze geplaatst kan worden.

Beuken haardhout bestellen?

Via onze webshop kunt u gemakkelijk, betrouwbaar én snel bestellen. U vindt hier ons uitgebreide assortiment beuken haardhout, waarvan de prijzen inclusief levering en BTW zijn. Uiteraard staan wij ook persoonlijk voor u klaar om uw bestelling aan te nemen via de mail, chat of telefoon (088 - 101 91 69).