088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als u voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
  Stuur een WhatsApp

Ovengedroogd haardhout

Ovengedroogd haardhout heeft de beste stookeigenschappen. Het haardhout wordt in zogeheten droogkamers gedroogd waardoor het vochtpercentage onder de 20% ligt en het rendement optimaal is. Bestel direct uw ovengedroogde haardhout.

Waarom ovengedroogd haardhout?

Het is erg belangrijk dat u droog hout gebruikt in uw houtkachel of openhaard. Haardhout noemen we droog vanaf een vochtpercentage van 20% of lager. Wanneer u stookt met nat haardhout zal het hout gaan knetteren, er ontstaat veel rook en uw kachelpijp raakt sneller vervuild. Ovengedroogd haardhout behoudt zijn originele hout kleur, heet een heerlijke hout geur en brandt optimaal.
Voordelen ovengedroogd haardhout
 • Direct te gebruiken
 • Geen ongedierte
 • Grotere warmte afgifte
 • Schone en volledige verbranding
 • Restvocht <20%

Ovengedroogd haardhout snel geleverd


De categorie Ovengedroogd haardhout krijgt een 9.1 10 (128 reviews)

Direct ovengedroogd haardhout bestellen

Openhaardhout Gigant levert alleen ovengedroogd haardhout. Ovengedroogd haardhout levert een hoog rendement in vergelijking tot natuurgedroogd haardhout. Als u op werkdagen voor 16:00 bestelt, heeft u gedroogd brandhout morgen in huis. Bestel direct ovengedroogd haardhout.


Waarom haardhout drogen in een droogkamer?

Droogkamer

Wanneer een boom wordt gekapt bevat het hout een vochtigheidspercentage van 50 tot 70%. Het vochtpercentage van vers gekapt hout hangt af van het soort boom. U kunt zich voorstellen dat hout, met een vochtgehalte van 50% tot 70% niet goed zal branden in uw kachel of openhaard. Alvorens u het hout als openhaardhout kunt gebruiken moet het vochtpercentage aanzienlijk omlaag. Om het haardhout op het gewenste vochtpercentage van 15 tot 20% te krijgen moet het hout, afhankelijk van het houtsoort, 1 tot 2 jaar buiten drogen. Het is dus een behoorlijke onderneming om ervoor te zorgen dat u constant over goed gedroogd haardhout beschikt. Om het droogproces te versnellen is er een techniek ontwikkeld om het haardhout kunstmatig te drogen. Deze techniek maakt het mogelijk om vers gekapt hout binnen 4 a 8 dagen te drogen. De gekapte stammen worden eerst op maat gezaagd en vervolgens gekloofd. In grote stalen kratten wordt het hout in een zogenoemde droogkamers gedroogd. Op de foto hiernaast een voorbeeld van een droogkamer. Het hout heeft na 4 a 8 dagen het gewenste vochtpercentage. Na dit proces noemen we het hout 'ovengedroogd openhaardhout'. Meer over het droogproces.


Daarom ovendroogd brandhout stoken

Het is enorm belangrijk dat u droog openhaardhout gebruikt. Vochtig hout kan ongedierte bevatten, gaan schimmelen of stinken. Daarnaast als u het natte haardhout probeert te stoken in uw houtkachel of openhaard kan er rookvorming ontstaan en dit heeft tot gevolg dat er aanslag in het rookkanaal ontstaat.
  Korte opsomming
 • Direct te gebruiken
 • Geen ongedierte
 • Grotere warmte afgifte
 • Schone en volledige verbranding
 • Restvocht <20%

kWh opbrengst

Minder vocht = hoger rendement

Bij het kopen van uw haardhout moet u goed nadenken over de uiteindelijke kosten. U kunt bij een lokale houtboer uw haardhout kopen, maar in de meeste gevallen is dit hout niet droog en niet direct te stoken. Wanneer u dit hout toch gebruikt in uw openhaardhout of houtkachel levert het hout weinig energie. In het overzicht hiernaast ziet u hoeveel energie uw haardhout oplevert bij een bepaald vochtpercentage.