088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als u voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
  Stuur een WhatsApp

Haardhout

Foto-tabel  Lijst 

 • Ovengedroogd
 • In 1 dag landelijk geleverd
 • Direct te stoken
 • Strak gestapelde pallet

Welk haardhout is het meest geschikt voor mijn kachel

keuzehulp haardhout

Al ons haardhout is ovengedroogd en direct te stoken. Het haardhout wordt gedroogd in droogkamers tot het haardhout een vochtigheidspercentage bereikt van 20%, dit is het ideale percentage om mee te stoken. De lengte van de houtblokken is allemaal gelijk, waardoor het makkelijk te handelen is en altijd in uw kachel of haard past. Als u voor 16:00 bestelt, heeft u uw haardhout de volgende dag in huis. Prijzen zijn inclusief BTW en bezorgkosten. Hulp nodig bij uw keuze? U kunt ons mailen, chatten of bellen (088 - 101 91 69). Tevens kunt u gebruik maken van onze keuzehulp.

Landelijke levering

Waarom ovengedroogd haardhout?

Om aan de grote vraag naar haardhout te voldoen wordt er steeds meer haardhout gedroogd in droogkamers. Ovengedroogd betekent dat het haardhout een aantal dagen tot een week, afhankelijk van het houtsoort, in een droogkamer geforceerd wordt gedroogd. Het vochtpercentage in het hout wordt teruggebracht tot 20%. Dit is het ideale vochtpercentage om haardhout te stoken. Meer vocht betekent slechte ontbranding, wat leidt tot rookvorming en aanslag in uw haard. Te weinig vocht betekent een te snelle verbranding. De temperaturen in de droogkamer lopen op tot 90 graden, waardoor het hout ongedierte vrij is en zijn originele geur behoud.

Stoken met ons haardhout

Haardhout is een ideaal product om te stoken in de open haard of houtkachel. Het haardhout geeft erg veel warmte, zorgt voor veel gezelligheid en brengt de kamer tot leven met het oogstrelende vlammenspel. De grootte van de houtblokken is van invloed op de snelheid van de verbranding. Grotere stukken geven hun energie langzamer af dan kleinere blokken. Kleinere houtblokken zijn daarentegen beter voor korte, hete vuren. Het haardhout is altijd uit voorraad leverbaar en wordt, indien dit mogelijk is, op een plek naar keuze neergezet. Voor ons een kleine moeite, voor u een groot plezier!

Duurzaam en milieuvriendelijk haardhout

Ovengedroogd haardhout, altijd strak gestapeld en van zeer hoge kwaliteit. Dat zijn enkele feiten over ons haardhout, maar daarnaast is het ook nog eens afkomstig uit verantwoord bosbeheer. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat het haardhout komt uit bossen waar verantwoord en duurzaam mee om wordt omgegaan. Het stoken van haardhout is CO2-neutraal en dus milieuvriendelijker dan het gebruik van gas of olie. Bekijk hier ons assortiment haardhout uit verantwoorde bossen.

Goedkoop haardhout

Bij Openhaardhout Gigant zullen wij niet zeggen dat wij het goedkoopste haardhout hebben. Doordat wij met grote aantallen werken is het aanschaffen van haardhout wel goedkoper dan wanneer u het per kleine hoeveelheden koopt. Bij Openhaardhout Gigant bent u er ook zeker van dat u kwalitatief goed haardhout koopt met een optimale brandtijd. Daarnaast hebben wij ook regelmatig aanbiedingen voor haardhout.

Anderen bekeken ook:

Hoe lang moet haardhout drogen?

De droogtijd van hout is afhankelijk van de houtsoort. Al ons haardhout is tussen de 4 en 7 dagen kunstmatig gedroogd in droogkamers en daardoor direct te stoken. Wanneer hout op een natuurlijke manier moet drogen duurt dat veel langer. Zachte houtsoorten als elzen en berken hebben een droogtijd van minimaal 1 jaar. Hardhout als essen- en beukenhout heeft een langere droogtijd, namelijk minimaal 2 jaar. Eikenhout moet minimaal 3 jaar drogen voor het beste resultaat.
Het is erg belangrijk om droog haardhout te stoken. Bij de verbranding van slecht gedroogd hout, treedt er namelijk vorming van creosoot op. Dit is de meest voorkomende oorzaak van schoorsteenbrand.

Welk haardhout is het beste?

Wij raden onze klanten altijd aan om berkenhout, essenhout, eikenhout of elzenhout te gebruiken in de open haard. Berkenhout geeft veel warmte en is erg schoon. Essenhout brandt traag en biedt bovendien een mooi vlammenspel. Eikenhout brandt traag, geeft weinig rook en geeft de authentieke knetterende vlammen. Elzenhout brandt wat sneller, maar geeft ook snel warmte af.

Hoe droog moet haardhout zijn?

Haardhout mag maximaal 20 procent vocht bevatten. Hout dat net gekapt is, heeft een vochtigheidspercentage van rond de 50 procent. Dit betekent dat het hout lang moet drogen voor u dit in de haard kan gebruiken. Bij zacht hout is de droogtijd minimaal 1 jaar, bij hard hout minimaal 2 jaar en bij eikenhout minimaal 3 jaar.
Let op: gebruik altijd droog haardhout. De verbranding van slecht gedroogd haardhout kan erg gevaarlijk zijn. Dit is de meest voorkomende oorzaak van schoorsteenbrand.

Wat kost haardhout?

De kosten van haardhout zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan het soort brandhout, maar ook aan de hoeveelheid die u koopt. Voor 15 zakken gedroogd berkenhout van 8 kilogram betaalt u 129 euro. Voor 15 zakken gedroogd essenhout van 8 kilogram betaalt u 139 euro. Voor hetzelfde aantal zakken eikenhout van 8 kilogram betaal t u 139 euro. En brandt u liever een mix van berkenhout en elzenhout? Dan betaalt u voor 15 zakken van 8 kilogram 129 euro.