088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als u voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
  Stuur een WhatsApp

Meststoffen

Foto-tabel  Lijst 

Het is erg belangrijk dat je de juiste meststof kiest voor jouw toepassing. Hieronder een selectie van de beste meststoffen van de merken Pokon en Florentus. Snelle gratis levering door heel Nederland.

Filteren
Klus
 1. Gazon (1)
 2. Structuurverbetering (2)
 3. Ophogen (2)
 4. Bulk (1)
Merk
 1. Pokon (17)
 2. Florentus (6)
 3. Culterra (1)
Prijs
 1. € 0 - € 100 (23)
 2. € 300 - € 400 (1)
Verpakking
 1. 40L (4)
 2. 10 kg zak (4)

Het belang van de juiste meststof

Een mooi groen gazon zonder mos, prachtige zomerbloeiers en een haag die beschermt tegen de wind. Als wij de ideale tuin zouden mogen uittekenen, dan wisten we het wel. Met een mooie plek voor de tuinset, een hoekje voor de barbecue en een overkapping tegen de regen is die tuin tijdens de zomermaanden een mooi verlengstuk van je woning. Maar dan moet het gazon wel mooi egaal groen zijn, de beplanting goed aanslaan en het onkruid geen schijn van kans krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om altijd te beginnen bij de basis. En die basis is goede vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen voor grassoorten, planten, kruiden en eetbare gewassen die je daarop wilt verbouwen.

Hoe kun je zien dat je meststoffen voor je tuin moet gaan gebruiken?

Meer mos dan gazon is over het algemeen een teken van kalkgebrek in de grond. Voor de meeste tuinbezitters is dit echter geen geheim meer. Ben je echter net begonnen met je tuin, gebruik dan een pH-Bodemtest om de kalkbehoefte te bepalen. Moeilijker wordt het als de buxus staat te verpieteren of de beukenhaag onregelmatig groeit en er niet meer zo mooi bijstaat. Gelukkig zijn er voor dit soort problemen speciale samenstellingen met precies de juiste hoeveelheid meststoffen. Wil je gewoon dat je tuin er goed uit blijft zien en de vruchtbaarheid van de grond goed onderhouden, dan zijn algemene tuinmeststoffen prima geschikt.

De verschillende soorten meststoffen

Meststoffen worden meestal verkocht als korrels, geperste brokken, meel of als een vloeibare substantie. Dit is namelijk heel makkelijk te verwerken en te verdelen over het gazon of in de tuin. Toch zie je ook weleens tuinbezitters die er een ritje naar de boer voor over hebben. Ze komen dan thuis met een kar vol vaste verse stalmest. Dat lijkt een simpele en voordelige methode, maar is het niet. Naast een vergoeding voor de boer verlangt de overheid ook een getekende mestbon met daarop gegevens van zowel de boer als de tuinbezitter. Gedroogde koemestkorrels zijn echter net zo goed, vrij van ziektekiemen en onkruid, en veel makkelijker te verwerken.

Organische meststoffen

Het voordeel van deze mest is dat het zorgt voor een goede structuur van de bodem. Omdat de mest organisch is, en veel structuur bevat is de afgifte van de waardevolle stoffen veel langzamer, maar ook veel langduriger.

Kunstmeststoffen

Het voordeel van deze mest is de constante samenstelling en de eenvoudige verwerking. De voedende stoffen komen snel vrij en beplanting kan hier meteen gebruik van maken. Kunstmest kan ook gemakkelijk worden gebruikt om de tuin pleksgewijs van extra voeding te voorzien.

Biologische meststoffen

Voordat er biologisch op de verpakking komt te staan moet het product aan veel strenge regels voldoen. Dit type mest moet vrij zijn van onkruid, mag geen bestrijdingsmiddelen bevatten en moet iets toevoegen aan het bodemleven.

Een combinatie van verschillende meststoffen

Organische mest gecombineerd met kunstmest wordt veel toegepast. Een mooie manier om een goed en makkelijk te verwerken product te produceren dat exact de juiste hoeveelheden stoffen bevat.

Speciale meststoffen

Mest die speciaal geschikt is voor die buxus die staat te verpieteren, of om de tuinbonen een extra spurt te geven. Ben je op zoek naar een specifiek product, zoek of vraag daar dan gewoon naar.

Meststoffen online kopen

Online bestellen, wie doet dat tegenwoordig niet? Je klikt online aan wat je nodig hebt, je kiest een betaalmethode en binnen afzienbare tijd wordt je bestelling bij de voordeur afgeleverd. Heel gewoon als het gaat om kleding en drogisterij-artikelen, maar wellicht iets minder gewoon als het haardhout, meststoffen of gereedschap betreft. Terughoudendheid is echter nergens voor nodig. Mest in klein- of grootverpakking kan ook prima online worden besteld. Van een kleine doos met een inhoud van vier of vijf kilo tot een grote zak van 25 kg. Kies gewoon het aantal verpakkingen dat je nodig hebt en voor je het goed en wel in de gaten hebt staat het bij jou thuis op de stoep.