088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €20,-
  • Icon morgen in huisMorgen in huis
    Als u voor 16.00 bestelt
  • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
    Stuur een WhatsApp

Kokos

Foto-tabel  Lijst 

Wil je je tuin goed verzorgen en onkruid tegengaan, dan zijn kokossnippers zeker een aanrader. Met dit product heb je een duurzame en decoratieve bodembedekking van grove kokos snippers. Onze kokos bodembedekker is beschikbaar in verpakkingen van 50 liter waarmee je een oppervlakte van ongeveer 2 vierkante meter bestrooit. Je bestelt ze heel eenvoudig online en als je op werkdagen vóór 16.00 uur 's middags bestelt, dan zorgen wij ervoor dat je ze de volgende dag al in huis hebt.

Shop ook: tuinaarde, potgrond, tuinhaarden, hydrokorrels, bestrijdingsmiddelen of meststoffen.
Filteren

Wat zijn kokossnippers?

Heb je als eens gedacht aan kokossnippers als bodembedekker voor in je tuin? Deze praktische snippers van kokosnoten houden de grond vochtiger, zodat de bodem niet uitdroogt en ze verdelen het regenwater gelijkmatig. Op deze manier bied je je planten en bloemen een optimale voedingsbodem en kunnen ze goed groeien. De snippers hebben een prachtige lichtbruine kleur, waardoor je tuin een verfijnde uitstraling krijgt. Wil je graag meer weten over het gebruik van dit product en wat de voordelen ervan zijn, lees dan zeker even verder!

Waar gebruik je kokossnippers voor?

Waar kom je kokossnippers zoal tegen? Allereerst is deze bedekker heel geschikt voor het vormgeven van paden in je tuin. Door een laag van ongeveer 4 cm te strooien, creëer je op eenvoudige wijze een sierlijk tuinpad. De functionele snippers zijn goed beloopbaar, waardoor je ze op veel plekken tegenkomt. Zo zie je ze regelmatig als bodembedekker bij speelplaatsen. Ze zijn namelijk erg zacht en vormen zo een prettige ondergrond voor spelende kinderen. Verder kun je ze ook gebruiken voor de border in je tuin. Tot slot staan de kokossnippers ook erg stijlvol als decoratie in plantenbakken en potten. Je legt ze dan op de aarde. Een pluspunt hierbij is dat de brokjes nauwelijks verteren, zodat ze lange tijd meegaan.

Hoe worden kokossnippers gemaakt?

De kokossnippers van Openhaardhout Gigant zijn 100% natuurlijk. Ze komen van de bast van kokosnoten en door dit restproduct van kokosplantages in je tuin te leggen, draag je bij aan minder verspilling. Het prettige aan kokossnippers is dat ze niet glad worden als het regent. Daarnaast waaien ze ook niet weg, vooral als ze door de regen iets zwaarder zijn geworden. Voor een mooi resultaat kun je het beste eerst het aanwezige onkruid verwijderen, voordat je de kokos brokjes gaat verspreiden. Vervolgens verdeel je de kokos bodembedekking gelijkmatig over de grond en maak je een laag van zo'n 4 cm. De brokjes slijten bijna niet en als de bedekking na lange tijd uiteindelijk dunner wordt, vul je heel gemakkelijk de bestaande laag weer aan met kokossnippers. Zo kun je tuin er weer voor geruime tijd tegen. Om je tuin netjes te houden kun je deze laag iedere twee jaar bijwerken. Bij zeer intensief gebruik kun je dit een keer per jaar doen.

Voordelen kokosnoot als bodembedekker

Een groot voordeel van de kokossnippers is dat deze brokjes een natuurlijke onkruidbestrijder vormen. Door de beschermende laag van snippers komt er namelijk geen licht bij de bodem en bovendien droogt de grond niet uit door de zon. Het gevolg hiervan is dat regenwater minder snel verdampt. Onkruid krijgt zo geen kans en is daarnaast vaak niet sterk genoeg om door de bodembedekking heen te groeien. Verder is het een duurzame manier om je grond te bedekken, zodat je er optimaal profijt van hebt. Een ander gunstig aspect van dit natuurproduct is dat het minder snel schimmelt en verweert dan andere bodembedekkers. Daar komt bij dat kokossnippers erg onderhoudsvriendelijk zijn. Dankzij deze handige eigenschap hoef je niet uren in de tuin te schoffelen en heb je meer tijd om te genieten van je mooi aangelegde tuin.