088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als u voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
  Whatsapp: 06-16744006
 • Icon afhalenAfhalen
  Te Alkmaar 

Stookhout direct bestellen

Het stookhout van Openhaardhout Gigant is altijd ovengedroogd, waardoor het een vochtigheidspercentage heeft van 20% en direct te stoken is. Door ons droogproces constant te verbeteren, bent u verzekerd van kwalitatief goed stookhout. Met het stookhout van de Openhaardhout Gigant behaalt u een hoog rendement en zult u bijna smelten van het oogstrelende vlammenspel.

Wat is het beste stookhout voor onze houtkachel?

 • Bel voor stookadvies (088 - 101 91 69)
 • Gebruik de online chat


snelle levering

snelle levering

Het beste stookhout kopen

Keuze stookhout

Welk stookhout heeft u nodig?

Het is van zeer groot belang om de juiste houtsoort te kopen, zodat u een goed rendement kunt behalen en met plezier kunt stoken. Iedere houtsoort heeft andere eigenschappen, waardoor het soms lastig is om te vergelijken en te weten wat u nodig heeft. Alle informatie hebben wij voor u verzameld in onze stookhout keuzehulp. Voor vragen kunt u ons altijd mailen, chatten of bellen (088 - 101 91 69).

Aflevering van uw stookhout

Het afleveren van het stookhout kan dagelijks plaatsvinden in heel Nederland. Door afspraken met verschillende transporteren heeft de Openhaardhout Gigant de mogelijkheid om het stookhout, wanneer voor 16:00 besteld, gratis te leveren in Nederland. De pallet wordt altijd op een plek gezet waar deze niet voor hinder zorgt. Als u uw pallet stookhout op een plek naar keuze geleverd wilt hebben, kunt u dit aangeven en dan gaat de chauffeur zijn best doen om hem daar te plaatsen. Meer over de levering vindt u op de pagina over de levering van het stookhout.

Ovengedroogd stookhout gebruiken

Het vochtigheidspercentage is van zeer groot belang voor het goed branden van het stookhout en het rendement. Met ovengedroogde stookhout, wat een vochtigheidspercentage van 20% heeft, bent u verzekerd dat het goed brandt en een hoog rendement behaalt. Tevens is ovengedroogd stookhout gemakkelijker aan te maken en richt het geen schade toe aan uw rookafvoer.

Opslaan van uw stookhout

Nadat u uw pallet stookhout ontvangen heeft, is het belangrijk om het goed op te slaan. Hierdoor zorgt u er namelijk voor dat de kwaliteit behouden blijft en u keer op keer kunt genieten van het kwalitatief goede stookhout. Houd er vooral rekening mee dat het stookhout minimaal tien centimeter boven de grond wordt opgeslagen en de wind er doorheen kan. Meer informatie over het opslaan van uw stookhout vindt u hier.