088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als u voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
  Stuur een WhatsApp

Stookhout online kopen

Ons complete aanbod stookhout is ovengedroogd, waardoor het een vochtigheidspercentage heeft van 20% en direct te stoken is. Door ons droogproces constant te verbeteren, bent u verzekerd van kwalitatief goed stookhout. Met het stookhout van de Openhaardhout Gigant behaalt u een hoog rendement en zult u bijna smelten van het oogstrelende vlammenspel.

Wat is het beste stookhout voor onze houtkachel?

 • Bel voor stookadvies (088-1019169)
 • Gebruik de online chat

Het beste stookhout kopen

Keuze stookhout

Welk stookhout heeft u nodig?

Met het correcte stookhout voor je kachel zorg je ervoor dat je maximale warmte krijgt. Als je een houtkachel met hoog rendement hebt, hoef je daarvoor niet al te veel houtstukken te gebruiken. Zo stoot je ook minder schadelijke stoffen uit. Maar hoe kies je nu het beste stookhout voor je kachel? Dit is onder meer afhankelijk van het aantal houtblokken dat je in één keer stookt. Zijn dit 2 of 3 stukken, dan is berkenhout een goede keuze. Stook je meer dan 3 blokken tegelijk, dan is essenhout een prima optie. Daarnaast speelt ook de soort houtkachel waar je voor kiest een voorname rol. Als je bijvoorbeeld een speksteenkachel hebt, is elzenhout hier heel geschikt voor, omdat dit type hout snel warmte afgeeft. Wil je meer weten over de verschillende soorten stookhout voor je kachel?

Welke soorten stookhout zijn geschikt om te stoken?

Allereerst is het belangrijk om voor houtstukken te kiezen die schoon en droog zijn. Zoek je een houtsoort die lang brandt, dan is essenhout ongetwijfeld een betrouwbare keuze. Deze houtsoort geeft mooie vlammen en zorgt voor een gelijkmatige verbranding. Essenhout is heel goed te gebruiken voor middelgrote kachels. Je stookt dan 3 tot 4 blokken tegelijkertijd. Heb je een kleinere houtkachel waarin je 2 tot 3 houtbrokken tegelijk kunt gebruiken, dan is berkenhout een uitstekende mogelijkheid. Dit type hout geeft een schitterend vuur met veel vlammen en het brandt bovendien extra schoon. Ook elzenhout werkt uitstekend voor een kleinere houtgestookte kachel. Je stookt 1 tot 2 blokken per keer en het is een houttype dat snel warmte afgeeft. Elzenhout is zacht hout dat het tevens goed doet in accumulerende kachels. Wil je een houtsoort waar je lang plezier van hebt, dan zal eikenhout absoluut aan je verwachtingen voldoen. Eikenhout brandt lang en langzaam en geeft daarbij weinig rook. Het wordt veel toegepast bij grotere kachels waarin je 4 tot 5 stukken hout per keer stookt. Haagbeuk is hier trouwens ook heel geschikt voor. Dit is eveneens een hard type hout dat traag brandt.

Wat is de beste manier om stookhout op te slaan?

Als je weet welke houtsoort je gaat kiezen voor je houtkachel, is het ook van belang om je stookhout op de juiste manier op te slaan, zodat de kwaliteit behouden blijft en niet gaat schimmelen. Alleen zo krijg je een mooi vuur en geeft de kachel veel warmte. Maar wat is de correcte wijze en waar moet je op letten? Om te beginnen is een droge omgeving altijd een goede opslagplek. Daarnaast zijn zon en wind belangrijke factoren om de kwaliteit van je houtblokken te behouden. Dat maakt een houtopslag in je tuin bijvoorbeeld een bruikbare plek. Let er ook op dat de houtstukken zo'n 10 cm boven de grond staan, zodat optrekkend vocht er niet in kan trekken. Je kunt het stookhout onder andere op een pallet leggen.

Ovengedroogd stookhout

Bij Openhaardhout Gigant zul je alleen stookhout vinden dat ovengedroogd is. Het voordeel hiervan is dat je het meteen kunt stoken en dat het eenvoudig aan te maken is. Met een vochtpercentage van onder de 20% beschikken onze houtblokken over perfecte brandeigenschappen waarmee je een hoog rendement behaalt. Het hout is bovendien brandschoon en vrij van ongedierte en schimmel. Tot slot is ovengedroogd hout veel lichter in gewicht, waardoor je het weer gemakkelijker kunt vervoeren.

Stookhout online kopen

Wil je bij ons ovengedroogd stookhout online bestellen? Dan zul je ontdekken dat ons assortiment zeer compleet is. We bieden de blokken altijd in stabiele kratten aan en we zorgen ervoor dat ze strak gestapeld zijn. Maak je keuze uit onder meer berken haardhout, eiken stookhout of ons populaire essenhout en plaats eenvoudig je bestelling via onze website. Zo kun je snel genieten van prachtige, dansende vlammen in je houtkachel. De levering van stookhout is dagelijks door heel Nederland. Door goede afspraken met een fijnmazig transportnetwerk wordt uw stookhout, wanneer op een werkdag voor 16:00 besteld, de volgende werkdag gratis geleverd. Meer over de levering van stookhout.