088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €20,-
  • Icon morgen in huisMorgen in huis
    Als u voor 16.00 bestelt
  • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
    Stuur een WhatsApp

Tuinaarde

Foto-tabel  Lijst 

Met tuinaarde kunt u verschillende dingen doen, zoals de tuin ophogen. Zorg ervoor dat u geen planten of bloemen in tuinaarde plant. Dit zorgt er namelijk voor dat de wortels verbranden.

Filteren

Tuinaarde kopen

Openhaardhout Gigant biedt verschillende soorten en merken tuinaarde aan. Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk om goed na te gaan waar u de tuinaarde voor nodig heeft. Onze klantenservice heeft door de jaren behoorlijk wat vragen van klanten beantwoord en is daardoor erg deskundig op dit gebied, twijfel dus niet om contact met ons op te nemen. Openhaardhout Gigant heeft een landelijke dekking en levert gratis bij u aan huis.

Het verschil tussen tuinaarde en potgrond

Veel beginnende tuiniers stellen zich de volgende vragen: wat is het verschil tussen tuinaarde en potgrond? Wanneer is tuinaarde geschikt? Kan ik tuinaarde ook binnen gebruiken? Wij proberen jou door deze content een stapje op weg te helpen en hopelijk kunnen we al je vragen beantwoorden.

Wat is tuinaarde?

Tuinaarde is eigenlijk niets anders dan normale zwarte aarde. Er zijn echter veel verschillende soorten tuinaarde, bijvoorbeeld bemeste tuinaarde. De naam verraadt het al, bemeste tuinaarde is normale tuingrond waar een bemestingscomponent aan is toegevoegd. In de meeste gevallen is dit compost. Vaak wordt tuinaarde erg goedkoop aangeboden, echter is dan de vraag waarmeer de basis "zwarte aarde" is verrijkt. Goede tuinaarde wordt verrijkt met tuinturf of compost. Uiteraard kan de kwaliteit van deze twee componenten ook weer erg verschillen.

Waar gebruik je tuinaarde voor?

Tuinaarde is zeer geschikt voor het ophogen van uw tuin of om bijvoorbeeld borders mee aan te vullen. Let erop dat u geen planten in pure tuinaarde zet, in dat geval kunt u beter kiezen voor potgrond. Het is ideaal om uw borders op te hogen met tuinaarde. Onze tuinaarde is verrijkt met meststoffen en bevat kalk wat de groei van uw planten zal bevorderen. Naast borders verhogen kunt u de tuinaarde ook goed gebruiken om te verdelen in uw tuin. Na verloop van tijd zal de boden de voedingstoffen uit de tuinaarde opnemen. Ook voor de aanleg van een gazon is tuinaarde erg geschikt.

De verhouding tuinaarde op zand?

Wanneer u de tuin wilt ophogen kunt u kiezen voor gewoon zand. Maar wilt u er planten in gaan zetten dan is het verstandiger om dit te doen met tuinaarde. We hebben een klein voorbeeld voor u gemaakt. Stel dat u een border van 10 meter lang bij 2 meter breed wilt ophogen, dus 10m x 2m is 20m2. De border moet 10 centimeter worden opgehoogd. U heeft dan in totaal 10m x 2m x 0,1m = 2m3 tuinaarde nodig, dat is 2000 liter. Houdt u er rekening mee dat de tuinaarde gemiddeld 7% inklinkt.