088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als u voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
  Stuur een WhatsApp

Haardhout mix

Foto-tabel  Lijst 

De mix pallets zijn voorzien van twee verschillende houtsoorten die het beste in elkaar naar boven halen. Door de houtsoorten goed te combineren, zal het zeer gemakkelijk branden en een genot zijn om te kijken naar het oogstrelende vlammenspel. Kies voor een mooie droge mix aan houtsoorten en geniet van de heerlijke warmte en alle andere voordelen.

Kenmerken ovengedroogd haardhout mix

 • Vochtigheidspercentage rond de 20%;
 • Direct stookbaar;
 • Snelle en gemakkelijke ontbranding;
 • Altijd een mooi vlammenspel.
Filteren
Soort
 1. Berkenhout (1)
 2. Mix hardhout (2)
 3. Mix zachthout (1)
Soort kachel
 1. Klein (1- 5kW) (2)
 2. Middel (5- 10kW) (3)
Gestapeld volume
 1. < 0,5m³ (1)
 2. 0,5 tot 1m³ (1)
 3. > 1m³ + (1)
Verpakking
 1. Los gestapeld (2)
 2. Netten (2)

Welke haardhout mix heeft u nodig?

Voor de wat kleinere houtkachels en open haarden wordt er de mix van het berken- en essenhout aangeraden. Deze twee houtsoorten sluiten qua brandeigenschappen erg goed op elkaar aan en zijn een ideaal duo om te gebruiken. Door allereerst het snel ontvlambare berkenhout aan te steken, heeft u in enkele minuten een mooie vuurtje. Vervolgens kan hier het essenhout op gelegd worden, waardoor er meer warmte vrij komt en de blokken wat langer branden.

Als u een fanatieke stoker bent en een wat grotere houtkachel of open haard heeft, dan komt de mix van berken- en eikenhout uitstekend tot zijn recht. Hierbij ontstaat er een combinatie die zorgt voor veel warmte, een hoog rendement én tevens een mooi vlammenspel. Het beste kan begonnen worden met wat blokken berkenhout, waarna u kunt beginnen met het eikenhout om het vuur hoog op te stoken en tevens te genieten van de heerlijke geur die hiervan afkomt.

Ovengedroogd haardhout mix

Alle houtsoorten die in de haardhout mix zitten, zijn ovengedroogd en hebben hierdoor een vochtigheidspercentage van rond de 20%. Door het lage vochtigheidspercentage zijn alle houtsoorten direct stookbaar, ontbranden erg gemakkelijk en zorgen ze voor een hoog rendement. Tevens zorgt het voor minder aanslag op uw schoorsteen of rookkanaal, komt de haardhout mix tot een volledige verbranding en dit komt het milieu ten goede.

Levering van uw bestelling

Het afleveren van de haardhout mix gebeurt kosteloos en kan op iedere doordeweekse dag plaatsvinden. Wanneer de bestelling voor 16:00 wordt gedaan, is er de mogelijkheid om de volgende dag landelijk te leveren. Op de dag van levering kunt u uw zending volgen via een Track&Trace code en hierdoor heeft u de gehele inzicht in de tijd waarop uw pallet haardhout mix geleverd zal worden.

Haardhout mix bestellen

De haardhout mix is gemakkelijk, eenvoud én snel te bestellen via onze webshop. Het assortiment van de haardhout mix vindt u hier en de prijzen zijn inclusief BTW en levering. Als u nog meer informatie wilt over welke mix u het beste kunt nemen, kunt contact met één van onze haardhoutexperts opnemen. Uiteraard staan wij ook persoonlijk voor u klaar via de mail, chat of telefoon (088 - 101 91 69) om uw bestelling aan te nemen en alles te regelen.