Hydrokorrels

Bestel hydrokorrels van topkwaliteit voor de optimale verzorging van je planten. De hydrokorrels van Pokon zijn van klei gemaakt en zijn perfect om vocht vast te houden van de planten. Dat zorgt weer voor een ideale basis om de plant te laten wortelen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Hulp nodig bij jouw keuze? Bel van 9:00 tot 17:00 met 0881019169 of stuur een Whatsapp.

Drainagelaag met Pokon hydrokorrels

Een van de belangrijke functies van hydrokorrels is dat deze onderin de pot van de plant een drainagelaag vormen. De korrels houden het vocht vast en voorzien daarmee in een reguliere beschikbaarheid van water voor uw planten. Als je de korrels op de bodem van de pot legt dan komt het water daartussen. Op deze manier voorkom je dat de wortels van de plant gaan rotten. De wortels blijven namelijk niet te lang in de te natte grond zitten. Bovendien krijgt de plant meer stevigheid, want de wortels zetten zich verder vast. De stevige worteling voorziet in een snellere groei van je plant. De Pokon hydrokorrels zijn bovendien van de beste kwaliteit.

Korrels en wortels wassen

De ideale manier om een plant te poten met gebruik van hydrokorrels is door eerst de aarde van de plantwortels te verwijderen. Mocht de aarde er niet gemakkelijk afgaan dan is het mogelijk de wortels even af te spoelen met water. Daarnaast is het aan te raden om de hydrokorrels met water te wassen. Gebruik hiervoor geen warm of koud water, maar lauw water. Daarna vul je de pot met 1/3 hydrokorrels en 2/3 potgrond. Gaat je een pot verplanten dan is het belangrijk om de plant een uur voor het overzetten van een ruime hoeveelheid water te voorzien.

Laagje hydrokorrels in de pot

De hydrokorrels zijn gemakkelijk in gebruik. Je hoeft alleen maar een laagje Pokon hydrokorrels op de bodem van je plantenpot te leggen. Vul ongeveer een derde van de pot met de korrels en vul de rest aan met grond. Deze verhouding zorgt voor een optimale waterhuishouding. Bovendien bevordert de combinatie van korrels en aarde de groei van je plant. Zodra je de plant in de pot hebt geplaatst, kun je de pot eventueel verder aanvullen met hydrokorrels. Als de plant in de pot staat en je hebt extra hydrokorrels toegevoegd, voeg dan lauw water toe. Voeg genoeg water toe totdat het juiste niveau is bereikt.

Hydrokorrels voor buitenplant in een pot

Als je de Pokon hydrokorrels wilt gebruiken voor een buitenplant, is het van belang om een pot te kiezen die onderaan een drainagegat heeft. Op deze manier kan overtollig water gemakkelijk uit de pot weglopen. Als het gat aanzienlijk groot is en de plant niet onder een overkapping wordt geplaatst, kun je overwegen om een scherf van een oude pot over het gat te leggen. Dit voorkomt dat de aarde wordt weggespoeld tijdens hevige regenval. Voor buitenplanten is het zeker aan te raden om te zorgen voor een goede drainage. In warme weersomstandigheden kan de watervoorraad van buitenplanten namelijk snel uitgeput raken.

De Pokon hydrokorrels bieden hiervoor een oplossing. Deze kleine kleibolletjes hebben de eigenschap vocht vast te houden. Door de potgrond af te dekken met deze kleikorrels, krijgt de grond minder snel de kans om uit te drogen. Het voornaamste doel van de hydrokorrels is het reguleren van de waterafvoer. Bovendien hebben ze ook een decoratieve functie voor buitenplanten. Het ziet er namelijk fraai uit wanneer de aarde bedekt is met deze kleikorrels, bijvoorbeeld in bloembakken met planten erin.

Hydrokorrels online kopen

Bestel Pokon hydrokorrels online en laat deze thuisbezorgen. Wij bezorgen de hydrokorrels met gratis verzending in heel Nederland. Laat je planten groeien en bloeien door in een optimale waterhuishouding te voorzien.