088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 18:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als je voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
  Whatsapp: 06-16744006
 • Icon afhalenAfhalen
  Te Alkmaar 

Tuinhaarden

Foto-tabel  Lijst 

Met een tuinhaard kunt u zomers lekker lang buiten blijven zitten. Wanneer de zon onder gaat, koelt het snel af en is het heerlijk om dicht bij de tuinhaard te gaan zitten. Door de schoorsteen op de tuinhaard heeft u geen last van de rook. Naast warmte zorgt de tuinhaard ook voor extra sfeer door het mooie vlammenspel. Onze tuinhaarden zijn gemaakt van klei of gietijzer en hebben een authentieke uitstraling.

Zomers gezellig buiten zitten bij de tuinkachel

’s Avonds lekker genieten in uw tuin bij de tuinhaard of tuinkachel zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de buitentemperatuur. De tuinhaarden zijn geschikt voor tuinfeestjes en zorgen daarnaast ook voor een elegante uitstraling. De haarden passen in elke tuin, patio of terras vanwege de bescheiden kleuren. Wanneer de avond valt zal de het licht de omgeving met een glorieuze gloed bedekken.

Onderhoud uw tuinhaard goed

Het maakt niet uit of u een tuinhaard heeft van staal of van klei, u wilt uiteraard dat deze zo lang mogelijk meegaat. Daarom hierbij enkele tips om ervoor te zorgen dat de tuinhaard zo lang mogelijk meegaat;

 • Probeer natheid te voorkomen als de tuinhaard hiervoor gevoelig is (bijvoorbeeld met een hoes);
 • Stook niet direct volop, maar bouw het langzaamaan op;
 • Maak bij tuinhaarden van staal gebruik van een extra coating.

Haardhout stoken in uw tuinhaard

U heeft keuze uit een groot aantal houtsoorten om te stoken in uw tuinhaard, maar er zijn een aantal soorten die erg geschikt zijn om te stoken. Een tuinhaard wordt vaak gebruikt om de sfeer te verhogen met het vlammenspel en dan kan er het beste gekozen worden voor elzen­, berken­ of essenhout. Deze houtsoorten zorgen voor veel vlammen, welke samen komen tot een oogstrelend vlammenspel en de sfeer aanzienlijk zullen verhogen. Wie snel warmte en sfeer wilt hebben, kan het beste kiezen voor elzen­ en berkenhout. Essenhout brandt wat langer en is ideaal voor wie langer gaat stoken. Bekijk onze tuinhaarden of bestel uw haardhout.