088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als u voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
  Whatsapp: 06-16744006
 • Icon afhalenAfhalen
  Te Alkmaar 

Haardhout opslaan - Tips en advies

Foto-tabel  Lijst 

Het opslaan van het haardhout is een erg belangrijk onderdeel, omdat het ervoor zorgt dat het product van hoogwaardige kwaliteit blijft en u een hoog rendement behaalt. Door het haardhout op de juiste manier op te slaan, zorgt u er onder andere voor dat het haardhout droog blijft en niet gaat schimmelen.

Waar moet ik mijn haardhout opslaan?

De beste plekken om uw haardhout op te slaan zijn die waar het vocht niet bij uw haardhout kan komen. Dit kan bijvoorbeeld de garage zijn, want hier is het in de meeste gevallen redelijk geïsoleerd en wordt het niet vochtig. Maar een misschien wel betere plek is onder een overkapping in uw tuin. Het voordeel hiervan is dat de wind de mogelijkheid heeft om door het haardhout heen te waaien en het hierdoor goed droog blijft.

Hoe moet ik mijn haardhout opslaan?

Waar u het haardhout ook opslaat, er zijn een aantal aspecten waar u rekening mee dient te houden. Eén van de belangrijkste aspecten is om het haardhout ongeveer tien centimeter van de grond op te slaan, zodat vocht geen kans krijgt om erin te trekken. Leg bijvoorbeeld een pallet onder het haardhout, maar zeker geen stenen of zand. Zorg ervoor dat het haardhout niet te diep wordt gestapeld, dus leg maximaal twee blokken in de diepte en de rest in de breedte, want anders heeft de wind geen mogelijkheid om langs en tussen het haardhout door te waaien. Wanneer het hout in een afgesloten ruimte ligt is de kans op schimmel groot, dit ziet u dan terug op de kopse kant van het hout.

Samenvatting voor de opslag van openhaardhout

 • Opslaan kan in de garage of onder een overkapping, maar het liefst waar de wind vrij spel heeft;
 • Bewaar uw haardhout tien centimeter boven de grond (pallet eronder, geen stenen of zand);
 • Stapel uw haardhout op in de breedte van de opslag en niet in de diepte.
 • Zorg voor een mooie haardhout opslag.

Direct uw haardhout opslag bestellen? Bekijk hierboven onze mogelijkheden om openhaardhout op te slaan.