088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als u voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
  Stuur een WhatsApp

Zo stapelt u uw haardhout het beste op

Als u haardhout heeft aangeschaft, wilt u natuurlijk dat dit zijn kwaliteit behoudt. Een belangrijk onderdeel hiervan is het correct stapelen in uw houthok. Door het correct stapelen in uw houthok, zorgt u ervoor dat;
 • er geen vocht in uw haardhout trekt;
 • er windt door het haardhout kan;
 • het vochtigheidspercentage rond de 20% blijft

Haardhout in uw houthok

Het stapelen van uw haardhout dient te gebeuren in een houthok dat zich buiten bevindt. Het houthok dient te beschikken over een overkapping, zodat het haardhout beschut is tegen de meeste regen. Tevens is het van belang dat het de eerste blokken haardhout zo’n 10cm worden gestapeld boven de grond. Als uw houthok aan bovenstaande eisen voldoet, is het tijd om te gaan stapelen.

Geef vocht geen kans

Door het haardhout minimaal 10cm boven de grond te stapelen en het houthok te voorzien van een afdakje, zorgt u ervoor dat er geen vocht in uw haardhout kan trekken. Vocht/nattigheid is funest voor haardhout, omdat het dan niet volledig verbrandt en dit niet goed is voor uw eigen gezondheid en het milieu.

Wind door uw haardhout

Het opstapelen van het haardhout dient zo te gebeuren, dat de wind de mogelijkheid heeft om tussen het haardhout te komen. De wind zorgt voor extra ventilatie en dat heeft een positieve invloed op hoe het haardhout droogt. Probeer het haardhout zo los mogelijk te stapelen, zodat de wind gemakkelijk tussen het haardhout kan komen!

Door rekening te houden met bovenstaande punten, behoudt uw laatste blok haardhout dezelfde kwaliteit als het eerste blok haardhout dat u stookt. Komt u er niet uit met het stapelen van uw haardhout? Neem contact op met de Openhaardhout Gigant om u verder in te lichten over het stapelen van uw haardhout.