088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €20,-
  • Icon morgen in huisMorgen in huis
    Als u voor 16.00 bestelt
  • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
    Stuur een WhatsApp

Waar kan ik haardhout het beste bewaren?

Openhaardhout Gigant heeft vanaf het zaadje in de bodem stoppen tot aan de uitlevering bij u aan huis erg veel zorg gedragen voor het haardhout. Om de kwaliteit te behouden die de Openhaardhout Gigant afgeleverd heeft, is het van groot belang om uw haardhout op de beste manier op te slaan. Hierdoor zorgt u dat het vochtigheidspercentage rond de 20% blijft en het haardhout vrij blijft van schimmel.

Haardhout bewaren in de garage of tuin

In principe kan het haardhout op iedere plek worden opgeslagen waar vocht geen mogelijkheid heeft om erin te trekken. De twee meest gebruikte plekken om het haardhout te bewaren zijn in de garage of de tuin, waarbij wat ons betreft de tuin de voorkeur heeft. Het bewaren van het haardhout in de tuin heeft het voordeel dat de wind de mogelijkheid heeft om erdoorheen te gaan, waardoor het constant goed gedroogd blijft.

Hoe moet ik het haardhout bewaren?

Of u nu kiest om het haardhout te bewaren in uw garage of in uw tuin, er zijn een aantal aspecten waar u rekening mee dient te houden om uw haardhout optimaal te bewaren. Het belangrijkste met betrekking tot het vocht is om het haardhout circa tien centimeter van de grond te bewaren, zodat het vocht niet de mogelijkheid heeft om erin te trekken. Ideaal is om een pallet onder het haardhout te leggen en op dezelfde wijze op te stapelen zoals de pallet haardhout geleverd is. Bij het opstapelen is het belangrijk om het niet te compact neer te leggen, want dan kan eventueel vocht gemakkelijk weg. Wanneer u het haardhout bewaart in de tuin, dan dient u dit te doen onder een overkapping.

Vragen over uw haardhout bewaren?

Als u vragen heeft over hoe u uw haardhout dient te bewaren op een specifieke locatie, dan kunt u ons dit altijd vragen. Onze haardhout experts hebben jarenlange ervaring in het adviseren van het bewaren van haardhout op allerlei locaties rondom het huis. Bel direct naar 088 - 101 91 69 voor persoonlijk advies, mail naar info@openhaardhout-gigant of stel uw vraag direct via de LiveChat.

Bestel hieronder direct voordelig ovengedroogd haardhout, sla het op zoals hierboven vermeld staat en geniet altijd van een aangename warmte gecombineerd met een sfeervol vlammenspel.

snelle levering