Prijs briketten

Bij de Openhaardhout Gigant kunnen wij je een goede prijs van de briketten garanderen met de beste kwaliteit hout die voldoen aan de EN+ norm en geschikt zijn voor iedere kachel. Deze norm verzekert dat de prijs van de briketten zijn genoegen na komt in kwaliteit, goed branden en veel warmte. De briket prijzen zijn niet alleen goedkoop, de pellets leveren ook nog is zijn hoge verwachtingen na.

Wat zijn houtbriketten?

Houtbriketten zijn samengeperste houtblokken die worden vervaardigd uit zaagsel, houtsnippers, schors en andere houtafvalproducten. Een opvallend kenmerk is dat ze worden geproduceerd zonder het gebruik van bindmiddelen. Tijdens het productieproces worden het zaagsel en de houtsnippers onderworpen aan hoge druk en hoge temperaturen, wat resulteert in compacte en dichte briketten die lang en gelijkmatig branden. Het vochtgehalte van de houtbriketten ligt tussen de 5% en de 10%, waardoor een hoog rendement gegarandeerd is. Omdat de houtbriketten zijn vervaardigd uit 100% houtproducten en het vochtgehalte zeer laag is, is het asgehalte nihil.

Voordelen van houtbriketten

  • Milieuvriendelijk: Een van de belangrijkste voordelen van houtbriketten is hun milieuvriendelijkheid. Omdat ze zijn gemaakt van hernieuwbare houtbronnen en geen chemische bindmiddelen bevatten, zijn ze een duurzaam alternatief voor traditioneel brandhout. Het gebruik van houtbriketten draagt bij aan het verminderen van ontbossing en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.
  • Efficiëntie: Houtbriketten zijn bekend om hun indrukwekkende brandeigenschappen. Ze produceren een langdurige en gelijkmatige warmte, wat betekent dat je minder briketten nodig hebt om een ruimte te verwarmen in vergelijking met traditioneel brandhout. Dit resulteert in kostenbesparingen op de lange termijn.
  • Diverse formaten: Houtbriketten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten om aan verschillende behoeften te voldoen. Of je nu de voorkeur geeft aan ronde briketten of rechthoekige blokken, er is altijd een geschikte optie beschikbaar. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen tussen de briketten, neem dan eens een kijkje bij onze briketten keuzehulp. Deze handige tool kan je helpen bij het kiezen tussen de soorten briketten, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw specifieke behoeften.

Wat is goedkoper brandhout of briketten?

De prijsvergelijking tussen brandhout en briketten kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals je locatie, de houtsoort, de hoeveelheid die je koopt, en of je kiest voor houtbriketten of traditioneel brandhout. Over het algemeen zijn houtbriketten vaak iets duurder per eenheid in vergelijking met traditioneel brandhout, zoals houtblokken of houtsnippers.

Echter, het verschil in kosten kan worden gecompenseerd door de efficiëntie van houtbriketten. Houtbriketten hebben de neiging om langer en gelijkmatiger te branden dan traditioneel brandhout, wat betekent dat je minder briketten nodig hebt om dezelfde hoeveelheid warmte te genereren. Dit kan leiden tot kostenbesparingen op de lange termijn.

Hoe worden de gekochte briketten bij je geleverd?

De briketten die gekocht worden bij ons worden aangeleverd op een pellet, lees hier alles over de levering. De briketten worden altijd uit voorraad geleverd. Wanneer je briketten koopt en op werkdagen voor 15:00 bestelt, wordt het de volgende werkdag geleverd. De prijs van de briketten is inclusief transport kosten.