088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €20,-
  • Icon morgen in huisMorgen in huis
    Als u voor 16.00 bestelt
  • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
    Stuur een WhatsApp

Hoe steek ik mijn haardhout het makkelijkst aan?

Om uw haardhout gemakkelijk aan te steken, zijn er een paar dingen belangrijk. Ten eerste dient u gebruik te maken van droog haardhout, omdat dit gemakkelijker ontbrandt. Ten tweede helpt het gebruik van aanmaakhout en aanmaakblokjes enorm, want samen zorgt het ervoor dat het vuurtje gemakkelijk op gang komt. Als laatste is het belangrijk dat er genoeg zuurstof aanwezig is. Zonder zuurstof geen vuur.

Twee manieren om het makkelijk aan te steken

Er zijn twee manieren om uw haardhout gemakkelijk aan te steken. Het aantal blokken dat u gebruikt, ligt aan de grootte van uw houtkachel of open haard en het soort haardhout dat u gaat stoken. Als u niet weet hoe veel blokken haardhout u dient te gebruiken per soort hout, kunt u dat vinden in onze keuzehulp!

Manier #1 om het aan te steken

Allereerst de methode die het langst wordt gebruikt. U legt 2 blokken haardhout in de lengte met wat ruimte er tussen, vervolgens gaan hier 2 blokken op in de breedte met wat ruimte en ten slotte, mocht het nodig zijn, legt u hier weer 2 blokken op in de lengte. Mocht uw houtkachel of op en haard hier te klein voor zijn, kunt u ook enkele blokken tegen elkaar aan zetten, zodat ze een kegelvorming geheel vormen. Vervolgens legt u wat aanmaakhout en aanmaakblokjes onder het haardhout. U steekt de aanmaakblokjes aan, wacht een aantal minuten en u heeft een prachtig brandend vuurtje!

Manier #2 om het aan te steken

De tweede methode om uw haardhout aan te steken is alleen mogelijk als u de blokken haardhout in de lengte en breedte kan opstapelen. U stapelt, zoals hierboven al beschreven is, 2 blokken haardhout in de lengte, 2 in de breedte en eventueel weer 2 in de lengte. Vervolgens stapelt u op dezelfde manier hier enkele blokjes aanmaakhout op. Ook hier legt u wat aanmaakblokjes tussen, steekt deze aan en binnen enkele minuten beginnen de blokken haardhout eronder te branden.

Lukt het niet om uw haardhout aan te steken? Neem contact op met één van onze experts, zodat zij u kunnen voorzien van informatie die geschikt is voor uw specifieke omstandigheden. Als u wilt weten hoe u uw haardvuur branden kunt houden, kunt u dat hier lezen!