088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als u voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
  Stuur een WhatsApp

OFYR BUITEN KOKEN

Foto-tabel  Lijst 

OFYR de nieuwe koning van het buiten koken. OFYR is door zijn unieke design, multifunctionaliteit, en unieke smaak de buiten kook sensatie van de toekomst. De OFYR is een beleving die u niet mag missen. Wij hebben wat punten op een rij gezet waarom de OFYR de koning van de tuin is.

 • Elegant
 • Multifunctioneel
 • Duurzaam
 • Zeer Weinig Onderhoud
 • Kwalitatief de Beste
 • Gratis 250kg stookhout

Bekijk nu OFYR’s speciale artikelen, filmpjes, en buiten kook toestelen om een proefje te kunnen krijgen van DE buiten kook sensatie.
Specials by OFYR


OFYR Butcher BlocksThe OFYR Butcher Blocks

Een fantastische manier om uw eten voor te bereiden in een unieke en elegante stijl.

OFYR Wood StoragesThe OFYR Wood Storages

Robuuste stalen eenheden transformeren hout in een fantastisch tuin meubelstuk.

OFYR SpecialistThe OFYR Specialist

Met de OFYR Specialist producten heeft uw altijd een geweldige ervaring.

OFYR EssentialsThe OFYR Essentials

The OFYR Essentials zijn een ‘must’ om als kok echt 1 te zijn met de OFYR kook elementen.


Ofyr kooktoestel kopen

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Ofyr

De Ofyr en het haardhout

Vaak krijgen wij de vraag met welk hout de Ofyr verwarmt moet worden. Om lang te kunnen genieten van de hete grillplaat is het beter om wat harder haardhout te gebruiken. Dit zijn bijvoorbeeld essen of beuken. Deze houtsoorten branden langzaam en geven veel warmte af. Wanneer u veel gebruik maakt van de Ofyr kunt u uw leverancier vragen het hout dikker te kloven. Dikke blokken branden langer en dat scheelt uiteindelijk ook weer in de kosten.

Veilig en efficiënt stoken

Stook de grillplaat langzaam warm. Wanneer u direct een heet vuur maakt is het mogelijk dat de grillplaat krom trekt. Het is aan te raden om te beginnen met licht hout, licht hout ontbrandt makkelijk en wordt niet te heet. Om niet te veel rook te veroorzaken kunt u het best ecologische aanmaakblokjes gebruiken of aanmaakhout van vuren hout. Deze aanmaakproducten ontbranden makkelijk en zal het zware eiken of beuken goed aan het branden krijgen. Het is aan te raden geen chemicaliën of kranten te gebruiken, dat kan stank veroorzaken en voor overlast in de buurt zorgen.

Gebruik van de Ofyr

De Ofyr bestaat uit 3 delen, de stalen ring, de schaal en de sokkel. Het monteren is erg simpel, maar houdt er rekening mee dat de verschillende delen erg zwaar zijn, dus doe dit altijd met 2 personen. Wanneer de Ofyr is opgebouwd kunt u beginnen. Zoals al eerder benoemd is het van belang dat u de Ofyr langzaam warm stookt. Het is aan te raden om een harde houtsoort te gebruiken in de Ofyr. De meest ervaren Ofyr gebruikers raden aan om beukenhout te gebruiken. Het brandt langzaam, verkoolt mooi, maar ast weinig. Het zal ongeveer een uur duren voordat de stalen ring goed warm is. Wanneer dit het geval is kunt u beginnen met koken. Wanneer u klaar bent met stoken kunt u de Ofyr rustig laten uitbranden. Na een uur kun u de Ofyr afsluiten met de deksel. Maak de stalen ring goed schoon en spray of smeer deze goed in met olie.