088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als u voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
  Whatsapp: 06-16744006
 • Icon afhalenAfhalen
  Te Alkmaar 

Wat kost haardhout?

De prijzen van haardhout kunnen erg ver uit elkaar liggen, omdat er allerlei aspecten een rol spelen die van invloed zijn op de prijs hiervan. Het belangrijkste is de vochtigheidspercentage, want dit geeft in principe de kwaliteit weer van het haardhout. Hoe lager het vochtigheidspercentage, hoe beter het brandt en hoe duurder het dan ook zal zijn. Tevens wordt er vaak over een kuub gesproken, maar dit kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden, waardoor er onduidelijkheid ontstaat hoeveel haardhout het uiteindelijk betreft.

Verschillende formaten

Bij de Openhaardhout Gigant wordt er gesproken over één en twee kuub pallets haardhout, waarbij dit allemaal gestapeld is en dus alleen hout bevat. Vaak spreekt men over de “lokale houtboer” en dat die een kuub haardhout aanbiedt voor circa €50. Dit haardhout is in de meeste gevallen zeer vochtig en losgestort, wat inhoudt dat ook de lucht wordt meegerekend die tussen de blokken aanwezig is om één kuub te krijgen. Zo is ongeveer de vuistregel dat twee kuub gestapeld haardhout op een pallet gelijk staat aan 3,5 kuub losgestort.

Aspecten prijs haardhout

Het hiervoor behandelde aspect speelt een grote rol, waarbij het dus van belang is in welke vorm er wordt gesproken over het haardhout. Daarnaast is ook het vochtigheidspercentage erg belangrijk, omdat dit ervoor zorgt of het haardhout wel óf niet brandt. Ideaal is als haardhout koopt dat een vochtigheidspercentage rond de 20% heeft, want hierdoor brandt het goed zorgt het voor zeer weinig aanslag op uw rookkanaal. Wanneer haardhout wordt verkocht als “Ovengedroogd haardhout”, dan kunt u ervan uitgaan dat u haardhout aanschaft dat niet teveel vocht bevat.

Opletten bij haardhout kopen

Bovenstaande aspecten zijn erg belangrijk om in de gaten te kopen tijdens uw zoektocht naar de perfecte levering van haardhout. Daarnaast kan soms ook de levering een probleem zijn, omdat het in sommige gevallen losgestort wordt en u het zelf dient te verplaatsen. Als u een pallet haardhout aanschaft, kunt u er vaak vanuit gaan dat deze door middel van een (elektrische) pompwagen op een gewenste plek kan worden neergezet.

Prijzen haardhout

De prijzen haardhout kunnen erg verschillen vanwege bovenstaande genoemde punten. Onderstaande prijzen worden gemiddeld gebruikt voor haardhout:

 • Eén kuub losgestort nat haardhout - €50
 • Eén kuub losgestort droog haardhout - €90
 • Eén kuub gestapeld droog haardhout - €200
 • Twee kuub gestapeld droog haardhout - €300

snelle levering