DCM Aquaperla® - Waterkristallen 0,3 kg

Schrijf een review
Op zoek naar een manier om jouw planten minder water te geven? Dan zijn DCM Aquaperla® - Waterkristallen misschien wel dé oplossing voor jou! Deze waterkristallen absorberen water en voeding en geven dit vrij op basis van de behoefte van de plant. Superhandig, toch? Niet alleen zijn deze kristallen geschikt als tijdelijke waterbuffer in droge gronden, maar je kunt ze ook mengen in de (pot)grond om minder vaak water te hoeven geven. Een win-win situatie!
Op voorraad
Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis.
<
Voor 16:00 besteld, de volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending vanaf € 20
Levering in heel Nederland
>
Productinformatie
Specificaties
Reviews
Productinformatie

Plus- en minpunten

  • Absorberen water en voeding voor vrijgave volgens de behoefte van de plant
  • Geschikt als tijdelijke waterbuffer in droge gronden
  • Om in te mengen in (pot)grond voor minder gietbeurten
  • Ook als decoratie in doorschijnende vazen
Omschrijving

De DCM Aquaperla® - Waterkristallen zijn niet alleen functioneel, maar ook nog eens leuk als decoratie in doorschijnende vazen. Zo kun je jouw planten op een stijlvolle manier verzorgen. 

Als je ze wilt gebruiken in volle grond, kun je ze inmengen in de toplaag tot een diepte van 20 cm. Daarna is het belangrijk om overvloedig water te geven na het inzaaien of planten. En voilà, jouw planten zullen er dol op zijn! 

Als je liever potgrond gebruikt, dan kun je de waterkristallen mengen en royaal water geven nadat je de plant in de pot hebt gezet. 

Oh, en hoeveel moet je eigenlijk gebruiken? Dat hangt af van de grondsoort. Voor zandgronden is de dosis 100-200 g/m² en voor leem- en kleigronden kun je 50-100 g/m² aanhouden. In potgrond gebruik je dan weer 1-3 g per liter potgrond.

 Je kunt ze gebruiken bij het aanleggen van een gazon of siertuin en ze mengen in potgrond voor maar liefst 50% minder gietbeurten! Dat is best wel handig, nietwaar? 

Vooral op zanderige gronden kunnen deze waterkristallen wonderen verrichten. Ze voorkomen uitdroging, verminderen de behoefte aan intensief besproeien, en voorkomen uitspoeling van voedingselementen. En dat is nog niet alles - ze zorgen ook voor actievere plantenwortels, een homogene groei, en sterkere planten met een langere bloei. 

Dus als je wilt dat jouw planten altijd de juiste hoeveelheid water en voeding krijgen, terwijl jij minder vaak hoeft te gieten, dan zijn DCM Aquaperla® - Waterkristallen dé oplossing voor jou! Probeer ze eens uit en je zult versteld staan van het resultaat. Happy gardening! 

Alle Specificaties
SKU 1000282
Merk DCM
Afmeting (H x B x L) 28 cm x 5,5 cm x 19,5 cm
Gewicht 0,3 kg
Klus Border, Gazon, Kamerplanten, Moestuin, Plant in pot, Structuurverbetering
Haardhout keuzehulp
Welk hout kan ik het beste stoken? Dit is de meest gestelde vraag, vandaar dat we alle houtsoorten met eigenschappen in een overzicht hebben gezet.
Welke houtbriket is geschikt voor jou?
Een logische vraag met een lastig antwoord. We hebben het makkelijk voor je gemaakt. Alle briketten met eigenschappen onder elkaar.
Houtpellet keuzehulp
Wat zijn de beste pellets voor jouw houtkachel? Alle houtpellets zijn voorzien van een keurmerk, maar welke is het meest geschikt voor jouw kachel.
Alles over de levering
Deze vraag wordt regelmatig gesteld via de telefoon, email of chat. Hieronder vindt u een chat met de eigenschappen van de verschillende houtsoorten.
Klantenreviews
Dit product heeft nog geen reviews. Schrijf de eerste!