088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €20,-
  • Icon morgen in huisMorgen in huis
    Als u voor 16.00 bestelt
  • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
    Stuur een WhatsApp

Wat is het verschil in de soorten houtbriketten?

De Openhaardhout Gigant heeft vier verschillende soorten houtbriketten in het assortiment. De houtbriketten verschillen op een aantal aspecten met elkaar, waardoor iedere houtbriket zijn eigen voordelen heeft. Hieronder worden de enkele punten getoond waar de houtbriketten die wij in ons assortiment hebben, namelijk de Ruf, Pini Kay, Rondo en Maxi in verschillen.

Branden/Smeulen

Sommige houtbriketten zijn gemaakt om te branden, zoals de Pini Kay en de Rondo. Deze twee houtbriketten zijn voorzien van een gat, zodat er zuurstof bij kan komen en ze gemakkelijk tot ontbranding komen. De Ruf daarentegen is een massief blok, welke vaker gebruikt wordt om lang na te smeulen.

Houtsoorten

Qua houtsoorten die gebruikt zijn om de houtbriketten te produceren, zit ook het één en ander verschil. Soms wordt er gekozen voor een zachte houtsoort en soms voor een harde houtsoort. Per houtbriket is dit verschillend, omdat de gebruikte houtsoorten zorgen voor andere brandeigenschappen.

Wilt u in één handig overzicht zien waar de houtbriketten van elkaar in verschillen? Bekijk dan onze houtbriketten keuzehulp!