088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €20,-
  • Icon morgen in huisMorgen in huis
    Als u voor 16.00 bestelt
  • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
    Stuur een WhatsApp

Beste brandhout

Wat is het beste houtsoort voor mijn haard?

Als u haardhout stookt, moet u rekening houden of uw hout dat u stookt wel echt goed droog is. De Openhaardhout Gigant biedt u daarom alleen ovengedroogd brandhout aan dat direct stookbaar is.


Geschikt brandhout voor uw haard of kachel;

Eigenschappen van het brandhout


Essenhout

Essenhout is een van de bekendste houtsoort om mee te stoken. Essenhout is een harde houtsoort, wat traag brandt en daardoor zeer geschikt is voor de openhaard. Naast het feit dat Essenhout traag brandt, geef het ook een mooie vlammenspel af. Essenhout kan worden gestookt in middelgrote kachels t/m 9 kWh.
Bestel hier uw ovengedroogd Essenhout


Berkenhout

Berkenhout heeft weinig zuurstof nodig om tot branding te komen. Een uitstekende keuze voor wie weinig of kort stookt, berkenhout brandt makkelijk en is gemakkelijk aan te krijgen. Ons berkenhout is ovengedroogd en bevat een vochtigheidspercentage van 20%. Berkenhout is te herkennen aan zijn witte bast en felle vlammen. Geschikt voor kleinere kachels t/m 5 kWh.
Bestel hier uw ovengedroogd Berkenhout


Elzenhout

Elzenhout is een lichte houtsoort, dat heel gemakkelijk brandt. Doordat Elzenhout gemakkelijk brandt geeft het ook sneller warmte en een heerlijke geur af in de ruimte waar u stookt! Elzenhout is ideaal om te stoken in speksteenkachels en accumulerende kachels.
Bestel hier uw ovengedroogd Elzenhout


Eikenhout

Eikenhout wordt het meest in Nederland gestookt. Eikenhout is een harde houtsoort dat langzaam brandt, weinig rookt en een onrustige vlam heeft. Dit heerlijke ruikende brandhout is uitstekend geschikt voor grote haarden en kachels boven de 10 kWh.
Bestel hier uw ovengedroogd Eikenhout


Beukenhout

Beukenhout kunt u het beste stoken in grote haarden en kachels van boven de 10 kWh. Beukenhout is een harde houtsoort en heeft een zeer hoge rendement, waardoor het langzaam brandt. Stook minimaal 3 - 4 blokken per keer voor heerlijke warmte en een mooie vlammenspel.
Bestel hier uw ovengedroogd Beukenhoutsnelle levering

snelle levering

Het beste stookhout kopen

Keuze stookhout