088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €20,-
  • Icon morgen in huisMorgen in huis
    Als u voor 16.00 bestelt
  • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
    Stuur een WhatsApp

Stoken in een allesbrander

''Allesbrander''

De naam allesbrander is eigenlijk een verkeerde naam voor deze open haard. De naam komt uit de jaren ‘70, toen het een hype was om alles in je open haard te verbranden. Daarom bestaat een allesbrander nu eigenlijk niet meer. Het is erg slecht voor het milieu om alles in een open haard te verbranden, omdat het zorgt voor veel extra co2-uitstoot die anders niet nodig is.

Ovendroog hout stoken

Het is ook niet de bedoeling om behandeld hout te stoken in de open haard. Denk aan hout dat gebruikt wordt bij een bedrijf dat trappen maakt en het overige hout weggeeft.

Als u hout gaat stoken is het dus altijd van groot belang dat het onbehandeld hout is. Daarnaast zijn er nog een paar aspecten die bijdragen aan veel stookplezier. Het belangrijkste is, dat het haardhout droog is en dit betekent dat het vochtigheidspercentage niet hoger ligt dan 20%. Dit zorgt ervoor dat het hout beter te stoken is en het zorgt dat er geen rook ontstaat.

Haardhout keuze

Als u wilt weten welk haardhout u in het beste in een open haard kunt stoken, klikt u hier.


Direct stoken in uw allerbrander?

Haardhout die u bij ons koopt, is altijd ovendroog en daardoor direct te stoken. Vandaag voor 16.00 uur nog besteld, morgen in huis!