088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als u voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
  Stuur een WhatsApp

Plantenvoeding

Foto-tabel  Lijst 

Wil jij optimaal van jouw planten genieten? Zorg er dan voor dat je de juiste voeding geeft. Omdat buitenplanten in een heel ander klimaat groeien is het belangrijk om de juiste voeding te gebruiken. Ons aanbod bestaat zowel uit plantenvoeding voor binnen- buiten als terrasplanten.

Shop ook: tuinaarde, potgrond, hydrokorrels.
Filteren
Merk
 1. Pokon (4)
 2. Florentus (1)
Prijs
 1. € 6 - € 7 (1)

Wat is plantenvoeding?

Iedere plant heeft een gezonde dosis water en licht nodig om het proces van fotosynthese te doorlopen en zich goed te kunnen ontwikkelen. Naast genoeg water en licht kunnen (binnen)planten soms wel wat extra ondersteuning gebruiken. Daarvoor is er gelukkig een makkelijke oplossing; plantenvoeding. Plantenvoeding wordt gebruikt ter ondersteuning en bevordering van het groeiproces van planten. Plantenvoeding is opgebouwd uit de stoffen stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K). In de natuur worden deze stoffen geproduceerd door bladeren van planten en bomen, deze verteren op de grond en creëren stoffen die door tuinaarde worden opgenomen. Deze stoffen worden door de wortels van de planten uit de grond opgenomen. Dit proces vindt uiteraard niet plaats in een plantenbak, vandaar is plantenvoeding een goede oplossing om ervoor te zorgen dat je plant alsnog deze specifieke stoffen kan opnemen.

Waarom is plantenvoeding belangrijk?

Plantenvoeding is belangrijk om ervoor te zorgen dat je plant alle voedingstoffen uit de grond kan halen die nodig zijn om te groeien. Niet alleen groeien je planten beter, ook hebben ze de juiste grondstoffen om een stevigere stam of bladeren te ontwikkelen. Plantenvoeding kan zowel binnen- als buitenshuis worden gebruikt. Buiten hoeven planten net wat minder voeding aangezien de natuur hier vaak ook zijn bijdrage heeft. Ondanks het natuurlijke proces kan plantenvoeding er alsnog voor zorgen dat buiten planten langer mee gaan en mooi blijven.

Welke plantenvoeding moet ik aan mijn planten geven?

Plantenvoeding komt voor in verschillende vormen. Om een impressie te geven wat wellicht het beste bij jou past hebben we hier alle opties omschreven. Heb je plantenvoeding nodig voor je kamerplanten dan is universele plantenvoeding de beste keuze. Buiten je orchideeën om (deze vereisen specifieke orchideeën plantenvoeding), kun je deze voor al je kamerplanten gebruiken. Naast de universele plantenvoeding kun je kiezen voor een vloeibare plantenvoeding. Vloeibare plantenvoeding verdun je met water. De juiste verhoudingen die je hiervoor moet aanhouden kun je vinden op de verpakking van de plantenvoeding. Met vloeibare plantenvoeding kun je specifiek per plant kijken hoeveel je moet toedienen en dat is natuurlijk een voordeel. Iedere plant reageert anders op plantenvoeding, na een tijdje merk je welke planten meer of minder voeding nodig hebben. De hoeveelheid aanpassen is makkelijk te doen door de verhoudingen van plantenvoeding en water aan te passen. Naast vloeibare plantenvoeding zijn er ook staafjes. Staafjes zijn ideaal als je iemand bent die niet te vaak naar je planten wilt omkijken. Het eenvoudige aan dit staafje is dat je deze enkel in de potgrond hoeft te stoppen en de rest gebeurt vanzelf. Over een periode van acht weken breekt het staafje langzaam af en geeft het plantenvoeding aan de plant. In deze periode hoef je niet om te kijken naar je planten, enkel voor het wateren natuurlijk.

Wanneer heeft jouw plant voeding nodig?

Meestal gebruik je plantenvoeding voornamelijk in het groeiseizoen, dit geldt voor de meeste planten om de warmere seizoenen zoals lente en zomer. In de koudere seizoenen zijn planten vaak in een ruststand, het gebruik van extra voeding is dan dus niet nodig.

Geef je plant niet te veel voeding

De hoeveelheid plantenvoeding die je gebruikt bij je plant is ook van belang. Bij aankoop van plantenvoeding wordt er op de verpakking aangegeven hoeveel je moet gebruiken. Maar dit kan ook verschillen per plant. Zo hebben planten die langzaam groeien of weinig licht nodig hebben ook minder plantenvoeding nodig. Het is dus belangrijk dat je niet te veel plantenvoeding gebruikt aangezien dit kan leiden tot het verzwakken of sterven van je plant. Naast het aanhouden van de aangegeven hoeveelheid op de verpakking is het dus verstandig om je plant in de gaten te houden. Mocht je plant niet goed reageren dan kun je de hoeveelheid verminderen.

Plantenvoeding kopen

Het aanschaffen van plantenvoeding is dus een aanrader als jij het beste uit je planten wilt halen. Mocht je plantenvoeding aan willen schaffen, bekijk dan ook eens ons aanbod.