088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als u voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
  Stuur een WhatsApp

Bodemverbeteraar

Foto-tabel  Lijst 

Een rijke moes- of siertuin met bloeiende planten die vol in het blad staan, is de droom van iedere tuinliefhebber. Regelmatig water geven en snoeien zijn daarvoor meestal niet genoeg. Een tuinbodem heeft namelijk graag een extraatje voor optimale omstandigheden voor de plantenwortels. Deze happy plantenwereld kun je bereiken met een bodemverbeteraar. Heb je dus moestuinplannen, wil je nieuwe planten planten of zien je tuinplanten er futloos uit? Ontdek dan hoe je de grond van je tuin kunt oppeppen.

Filteren
Prijs
 1. € 10 - € 20 (1)
Verpakking
 1. 40L (2)
 2. 10 kg zak (1)

Breng je planten in topconditie met een bodemverbeteraar

Een bodemverbeteraar doet zijn naam eer aan, want deze verbetert de structuur en samenstelling van de bodem. Deze verbeteraars zijn eigenlijk stoffen die een positieve uitwerking hebben op de lucht- en vochtbalans plus het voedingsgehalte van de grond. Hierdoor blijven de wortels gezonder waardoor de hele plant in een betere conditie verkeerd. Een voorbeeld van een bodemverbeteraar is tuincompost, maar er zijn nog meer soorten die grond van je tuin kunnen verrijken. Iedere soort heeft zijn eigen kenmerken. Het is dus belangrijk dat je een bodemverbeteraar kiest die past bij jouw planten, de grondsoort en het tuinprobleem.

De juiste bodemverbeteraar: het belang van de pH-waarde

Een bodem met een ideale pH-waarde is essentieel voor een weelderige plantengroei. Een hoge pH-waarde betekent dat de grond te weinig verzuurd is, ofwel te veel kalk bevat. Is het pH-gehalte juist heel laag? Dan heb je te maken met een te sterke verzuring van de grond, wat inhoudt dat er te weinig kalk aanwezig is. Behalve de zuurtegraad van de grond moet je rekening houden met het soort planten dat je in je tuin hebt staan of die je wilt gaan planten. Sommige soorten voelen zich juist thuis in een zuurdere grond en andere kunnen er helemaal niet tegen. Met een speciale pH-meter of een pH-bodemtest kom je snel achter de pH-waarde van de grond in je tuin.

Verschillende verbeteraars voor de bodem

Wanneer je weet hoe verzuurd de grond is, kun je makkelijker kiezen uit de volgende verschillende soorten bodemverbeteraars:

Tuinaarde

Tuinaarde bestaat uit verschillende componenten. Het is een combinatie van zwartveen en tuinturf waaraan compost is toegevoegd. Behalve dat tuinaarde de juiste structuur biedt, bevat het ook extra voedingsstoffen. Tuinaarde is dus echt een verrijking van je huidige grond.

Tuinturf

Heb je heide of rododendrons in de tuin? Dan heb je zure grond nodig. Tuinturf is in deze situatie een ideale bodemverbeteraar omdat er geen kalk aan is toegevoegd. Overigens bestaat er ook nog turfstrooisel. Het verschil tussen tuinturf en turfstrooisel is dat de eerste uit doorvroren zwartveen bestaat en de tweede uit witveen. Turfstrooisel is niet bedoeld om met de aarde te vermengen, maar wordt vooral gebruikt als afdeklaag bij onder andere bolgewassen.

Tuincompost

Denk je dat jouw planten veel behoefte hebben aan extra voedingsstoffen, dan kun je ook enkel tuincompost gebruiken. Verder is tuincompost ook prima om de bodem aan te vullen of de structuur te verbeteren.

Kalkstof

Met kalk maak je de grond minder zuur. Heb je dus een sterk verzuurde grond of planten die niet van een zure grond houden? Dan kun je met kalkstof de balans herstellen of optimaliseren.

Verbeter de bodem op een duurzame manier

Met een bodemverbeteraar kun je op duurzame wijze zoveel mogelijk plezier uit je tuin halen. Wil je het milieu zo min mogelijk belasten en toch de grond in je tuin effectief verrijken? Dan kun je de bodem verbeteren met zelfgemaakt compost, waarbij je je eigen tuin- en keukenafval gebruikt. Vind je dat teveel werk? Dan kun je ook milieuvriendelijke kant-en-klare tuincompost bestellen.

Bodemverbeteraar kopen: online bij Openhaardhout-Gigant

Wanneer je snel aan de slag wilt met het verbeteren van de grond in je tuin, dan kun je in onze onlineshop eenvoudig een bodemverbeteraar kopen. Als je op een werkdag voor 16.00 uur bestelt, dan kun je jouw aankoop de volgende werkdag al in de tuin hebben. Of woon je in de buurt van Alkmaar? Dan is het mogelijk om je bestelling op te halen. Heb je nog vragen? Bel dan naar 088 101 91 69 of bericht ons via WhatsApp op 06 – 16744006.