088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als u voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
  Stuur een WhatsApp

Houtpellets

Foto-tabel  Lijst 

Filteren

Wij leveren alleen houtpellets van de hoogste kwaliteit, waarmee u zeker bent dat u een zeer goed rendement behaalt in uw pelletkachel. Daarnaast zal uw pelletkachel ook langer meegaan als u stookt met kwalitatief goede houtpellets. De houtpellets die Openhaardhout Gigant levert, zijn gemaakt van hout dat afkomstig is uit verantwoord bosbeheer. In deze bossen wordt onder andere toegezien hoe het hout wordt verkregen en dat er nieuwe bomen worden geplant voor de bomen die gekapt worden.

De houtpellets worden aangeleverd op een pallet en zijn verpakt in zakken van 10 of 15 kilo. De houtpellets worden altijd uit voorraad geleverd. Wanneer u op werkdagen voor 16:00 besteld, wordt het de volgende werkdag geleverd. Nog geen idee welke houtpellets het meest geschikt zijn voor uw kachel? Bekijk dan eens onze keuzehulp.Waarom stoken met houtpellets?

Houtpellets zijn de warmtebron van de toekomst! Het verwarmen door middel van de cv ketel kan al snel hoge kosten opleveren en ook het boren naar de gassen gaat steeds moeizamer. Onder andere hierdoor wordt het stoken van houtpellets steeds populairder. Ook is het stoken op houtpellets beter voor het milieu. De regering geeft zelfs in sommige gevallen een subsidie voor de aanschaf van een pelletkachel. De pelletkachel kan aangesloten worden op de cv-installatie en is op deze manier de hoofdverwarming van de woning. Op deze manier kan er al snel een rendement van ruim 90% behaald worden. Na de installatie en aansluiting van de pelletkachel zult u merken dat het minder gedoe is dan de meeste mensen denken. De palletkachel heeft een 'voorraad lade' waar de pellets in gaan. Dit reservoir heeft genoeg inhoud om de pelletkachel een paar dagen te laten branden. Het bijvullen van dit reservoir hoeft dus niet om de paar uur. Daarnaast hoeft u het vuur niet zelf op te stoken of bij te houden, dit regelt de kachel helemaal zelf! Doordat de palletkachel aangesloten kan worden op de thermostaat en cv-installatie stookt de kachel zichzelf op als het wat kouder wordt in de woning. De verschillen tussen een pelletkachel en cv-ketel zijn dus beperkt, behalve dat het stoken met houtpellets milieuvriendelijker is en de houtpellets een groene energiebron zijn. Voor de houtpellets betaalt u een stuk minder waardoor u goed kunt besparen op de stookkosten! De prijzen van pellets kunnen wel behoorlijk variëren.

Wat zijn de voordelen van houtpellets

Houtpellets worden steeds vaker gebruikt als alternatieve energie voor gas, olie en elektriciteit. Houtpellets zijn kostenbesparend, zorgen voor een lage koolstof uitstoot en hebben een hoge energiewaarde. Houtpellets worden gebruikt door huishoudelijke, commerciële en industriële gebruikers en voorzien in de verwarming en het verwarmen van water. De pellets worden geproduceerd door het samenpersen van zaagsel. Ze zijn schoon, gemakkelijk te gebruiken en een milieuvriendelijker alternatief dan de traditionele fossiele brandstoffen zoals gas en olie.

 • Lagere stookkosten dan stoken met enkel CV-installatie;
 • Subsidie verkrijgbaar voor de aanschaf van een pelletkachel;
 • Minimale koolstof uitstoot: 90% lager dan centrale verwarming;
 • Groene brandstof;
 • Zeer milieuvriendelijk;
 • Hoog rendement.

Wat is het verschil tussen bruine en witte pellets?

Om witte pellets te fabriceren dient met enkel het kernhout van de boom te gebruiken. Wanneer ook de schors en het spint gebruikt wordt zal de pellet een bruine kleur aannemen. Witte pellets worden overwegend uit naaldhout bomen geproduceerd. Pellets van (gedeeltelijk) loofhout zullen altijd een iets donkerdere kleur hebben.

Branden witte pellets langer dan bruine pellets?

Witte pellets worden van zacht naaldhout gemaakt. Pellets van loofhout zullen langer branden als deze onder dezelfde druk geperst worden.

Hebben witte pellets een schonere verbranding dan bruine pellets?

Witte pellets hebben over het algemeen een schonere verbranding dan bruine pellets. Van bruine pellets is de herkomst van het hout nooit helemaal bekend. Dit kan schors zijn of van verschillende loofhout soorten.

Waarom zijn witte pellets vaak duurder dan bruine pellets?

De productiekosten van witte pellets ligt een stuk hoger ten opzichte van de bruine pellet. Het ontschorsen van de stammen om een goede witte pellet te maken is aanzienlijk. Bij bruine pellets is de herkomst vaak niet duidelijk. Er kunnen verschillende soorten hout en schors worden gemengd.

Zijn witte pellets beter voor mijn kachel?

Witte en bruine pellets worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Bruine pellets worden vaak gebruikt om een grote ruimte te verwarmen. Witte pellets voor wat kleinere ruimtes zoals huiskamers en schuurtjes.

ENplus gecertificeerde pellets kopen

Als u de houtpellets via onze webshop besteld, weet u zeker dat u de best geproduceerde pellets koopt! Al onze pellets zijn gemaakt volgens de richtlijnen van de ENplus certificering en onze Vita Holz én German pellets zijn voorzien van de certificering. De ENplus certificering houdt in dat de houtpellets van zeer hoge kwaliteit zijn, goed branden, veel warmte afgeven en zuiver geproduceerd zijn.

Wat zijn goede houtpellets?

Goede houtpellets hebben meestal een ENplus certificering. Deze certificering geeft aan dat de houtpellets van zeer hoge kwaliteit zijn, veel warmte afgeven en goed branden. Daarnaast weet u met de ENplus certificering zeker dat de houtpellets zuiver geproduceerd zijn. Wilt u goede houtpellets kopen? Let dan altijd op de ENplus certificering.

Hoeveel houtpellets heeft u nodig?

Een gemiddeld gezin gebruikt jaarlijks 1500 tot 2000 kilogram aan houtpellets. Hoeveel houtpellets u nodig heeft, is afhankelijk van uw persoonlijke verbruik. Gebruikt u uw pelletkachel regelmatig? Dan kan uw verbruik wat hoger liggen dan het gemiddelde. Heeft u uw pelletkachel een jaar gebruikt, dan heeft u een goed beeld van uw verbruik.

Hoe worden houtpellets gemaakt?

Houtpellets worden gemaakt van reststromen uit de bosbouw. Denk hierbij aan materialen als houtkrullen, houtschaafsel en kleine boomstammen.