088 101 91 69 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €20,-
  • Icon morgen in huisMorgen in huis
    Als u voor 16.00 bestelt
  • Icon bel onsBel 088 101 91 69 
    Stuur een WhatsApp

Houtpellets

Foto-tabel  Lijst 

Filteren

Houtpellets

Houtpellets, ook wel pelletkorrels genoemd, zijn kleine, cilindervormige, samengeperste korrels gemaakt van afvalhout, zaagsel en houtsnippers. Deze korrels worden gebruikt als brandstof voor onder andere pelletkachels, pelletketels en andere verwarmings- en kooktoestellen. Pelletkachels en pelletkorrels zijn erg populair omdat ze efficiënt in gebruik én milieuvriendelijk zijn. Pellets hebben namelijk een hoog energierendement en stoten weinig CO2 uit in vergelijking met andere brandstoffen, zoals olie en gas. Dit maakt houtpellets een duurzame keuze voor het verwarmen van je huis. Pellets kopen? Je vindt pelletkorrels van de beste kwaliteit natuurlijk op Openhaardhout-Gigant.nl!

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een type kachel dat speciaal is ontworpen om houtpellets te verbranden voor het opwekken van warmte. In tegenstelling tot traditionele houtkachels werken pelletkachels automatisch door het gebruik van een geavanceerde verbrandingstechnologie. Ze gebruiken een thermostaat om de gewenste temperatuur in te stellen en een automatische voedingssysteem om de juiste hoeveelheid houtpellets in de verbrandingskamer te brengen. Dit zorgt voor een constante en efficiënte verbranding, waarbij er weinig rook of as wordt geproduceerd.

De voordelen van houtpellets

We noemden al even kort een paar redenen waarom pelletkachels (en dus houtpellets) de laatste tijd zo populair zijn. Pelletkachels hebben vele voordelen ten opzichte van traditionele houtkachels en gasgestookte verwarmingssystemen. Houtpellets hebben een hoog energierendement, wat betekent dat ze meer warmte produceren dan andere brandstoffen. Ze zijn ze niet alleen efficiënter en goedkoper, maar ook schoner en milieuvriendelijker dan andere opties. Houtpellets zijn een hernieuwbare energiebron en produceren minder CO2 dan fossiele brandstoffen en traditionele verwarmingssystemen. Ze zijn daarmee een goede keuze voor mensen die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. houtspellets-open-haardhout-gigant

Wist je dat...de houtpellets die Openhaardhout-Gigant.nl levert gemaakt zijn van hout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen? In deze bossen wordt onder andere toegezien hoe het hout wordt verkregen en dat er nieuwe bomen worden geplant voor de bomen die gekapt worden.

Pellets kopen: leg een voorraad houtpellets aan

De korrels worden geleverd in zakken van 15 kilogram. Je kunt kiezen voor een enkele zak, maar in bulk bestellen is ook een goede optie. Je hebt dan direct een mooie voorraad houtpellets, zodat je nooit in de kou hoeft te zitten. Door voor een bulk deal te kiezen, bespaar je daarnaast flink op de kosten – en wie is er nu niet dol op een pellets aanbieding? De pelletkorrels zakken kan je makkelijk verplaatsen en opslaan in de schuur of garage. In vergelijking met haardblokken nemen houtpellets veel minder ruimte in beslag.

Tip! Een gemiddeld gezin verbruikt 1500 tot 2000 kilogram aan houtpellets per jaar. Houd dit in je hoofd wanneer je je bestelling plaatst.

houtspellets-open-haardhout-gigant-1

Pelletkorrels kopen doe je op Openhaardhout-Gigant.nl!

Alle pelletkorrels die je in onze webshop vindt, zijn gemaakt volgens de richtlijnen van de ENplus. Dit houdt in dat de houtpellets van zeer hoge kwaliteit zijn, goed branden, veel warmte afgeven en zuiver geproduceerd zijn. Fijn voor jou, goed voor het milieu! Maak je dus klaar om te stoken. Plaats voor 16:00 uur je order en je hebt deze de volgende werkdag al in huis. Heb je een vraag over onze producten of je bestelling? We zijn dagelijks telefonisch bereikbaar. Ook kun je met ons WhatsAppen en chatten.